ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Συναγερμός στη Βρετανία για το μεταλλαγμένο στέλεχος κορoνοϊού

Mεταδίδεται ταχύτερα - Νέα επείγοντα μέτρα από τον Τζόνσον

Επείγοντα μέτρα θα ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας, μετά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού. 
Προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη του.. Μπόρις Τζόνσον με κορυφαίους υπουργούς, με θέμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν επειγόντως, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ένα νέο στέλεχος του ιού Covid-19 θα μπορούσε να μεταδίδεται ταχύτερα και να έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.
Ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Αγγλίας Κρις Ουίτι δήλωσε πως αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποδείξεις ότι η μετάλλαξη του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ή έχει επηρεάσει τα εμβόλια, βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτό.
«Έχουμε προειδοποιήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και συνεχίζουμε να αναλύουμε τα διαθέσιμα δεδομένα για να βελτιώσουμε την κατανόησή μας», επισήμανε σε ανακοίνωση ο Ουίτι συμπληρώνοντας:
«... Η Συμβουλευτική Ομάδα Νέων και Αναδυόμενων Απειλών από Αναπνευτικούς Ιούς (NERVTAG) θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι το νέο στέλεχος μπορεί να διασπείρεται ταχύτερα».
Η κυβέρνηση γνωστοποίησε τη Δευτέρα πως η αύξηση στα κρούσματα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία ενδέχεται να συνδέεται με μια νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού.
Χθες, η χώρα κατέγραψε 28.507 νέα κρούσματα COVID-19 και 489 θανάτους, με τον δείκτη R να υπολογίζεται μεταξύ 1,1 και 1,2, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ταχέως.