ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Διευθυντική παραίτηση στο ΒΗΜΑ με αιχμές για ασφυκτική πίεση από το Μαξίμου...

Αναστάτωση στον μιντιακό όμιλο της Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινακη μετά και τη νέα αποχώρηση, αυτή τη φορά στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.
Μετά την παραίτηση της αρθρογράφου Ελενας Ακρίτα και τις καταγγελίες για λογοκρισία εις βάρος της από τη διεύθυνση των ΝΕΩΝ, εκτός της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ βρέθηκε η διευθύντρια σύνταξης Δήμητρα Κρουστάλλη που χθες δήλωσε παραίτηση.. H δημοσιογράφος. που στο fb έκανε λόγο για «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου», υπέγραψε προ τριών εβδομάδων το ρεπορτάζ  περί παράλληλου σύστηματος καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που μαζί με το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» προκάλεσε αντιδράσεις και έντονη διαμάχη ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. 
Η ίδια η Δήμητρα Κρουστάλλη έγραψε στο fb:
«Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Επειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση. Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη – Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Ομως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση.».
Η όλη αναστάτωση με τις παραιτήσεις στον όμιλο της Αλτερ Εγκο εντείνει τη φημολογία για τον διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ Αντώνη Καρακούση που πρόσφατα με ένα tweet έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ το οποίο εγκαλούσε τον Αλ. Τσίπρα για το θέμα της ενοικίασης της εξοχικού στο Σούνιο.
Ο Καρακούσης προ λίγων ημερών είχε πάρει θέση στην αντιπαράθεση χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «κόμμα μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων». Στην ανάρτησή του ο Αντώνης Καρακούσης στο twitter σχολίαζε:
«Ο κ. Τσίπρας εγκαλείται για την ενοικίαση εξοχικής κατοικίας. Εδωσε απαντήσεις, οι οποίες αμφισβητούνται από κάποιους. Ισως να υπάρχουν ''σκιές''. Ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω ότι εγκαλείται από κόμμα μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, η απόκτηση των οποίων δεν ήταν πάντα χωρίς ''σκιές''».

Παραθέτουμε την ταυτότητα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που δεν γνωρίζουμε πως θα διαμορφωθεί στο επόμενο φύλλο: