ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Μέσα Μαζικής Εξυπηρέτησης της κυβέρνησης


Είναι φορές που αναρωτιέσαι αν χειρότερος και πιο εξοργιστικός από ένα πρόβλημα είναι ο τρόπος που επικοινωνιακά κάποιοι επιχειρούν να το διαχειριστούν στρέφοντας την προσοχή της κοινής γνώμης σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την πηγή του προβλήματος.
Ας πάρουμε για παράδειγμα την κατακόρυφη αύξηση των.. κρουσμάτων και του επιδημιολογικού φορτίου στη Δυτική Αττική. Εκεί που εντοπίζεται ένα ανησυχητικό πρόβλημα, καθώς τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους που εδρεύουν στην περιοχή και κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την έκρηξη των κρουσμάτων ευθύνονται κάποιοι πιτσιρικάδες που κάνουν βόλτα στην πλατεία της Πετρούπολης χωρίς μάσκα, μια κοπέλα που δοκιμάζει ένα μπουφάν στο πεζοδρόμιο κι ένας παππούς που λέει στην κάμερα ότι δεν φοβάται τον κορωνοϊό. Και τέλος το ρεπορτάζ. Ως εκεί.
Και ούτε μια βόλτα στα δεκάδες εργοστάσια της περιοχής. Ούτε μια δήλωση από τους χιλιάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια της περιοχής. Ούτε κουβέντα για τις τραγικές ελλείψεις στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στα υποβαθμισμένα Κέντρα Υγείας στους δήμους της Δυτικής Αττικής. Για τέτοια ρεπορτάζ μιλάμε. Για τέτοια άθλια προπαγάνδα, που εξαφανίζει τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και διογκώνει τις λεπτομέρειες ώστε να υπηρετήσει το κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης περί έλλειψης ατομικής ευθύνης των πολιτών.
Κι αν υπό αυτές τις συνθήκες είναι μια φορά δύσκολο να τα βγάλεις πέρα μ’ αυτή την κυβέρνηση, είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να μάθεις την αλήθεια μ’ αυτά τα ΜΜΕ που έχουν ταχθεί να την υπηρετούν και να την εξυπηρετούν εις βάρος της πραγματικότητας και της δημόσιας υγείας. Τι κι αν το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μόνο κάποιες εκατοντάδες τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή; Τα ΜΜΕ, σε διατεταγμένη, υπηρεσία δείχνουν τους ανέμελους κατοίκους και ως εκεί.

Πέτρος Κατσάκος / Αυγή (18.12.2020)