ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Ο (παλιός) ΔΟΛ και το «γραφείο με θέα στη θάλασσα»


* Προσωπικώς, δεν θα έδινα και τόσο μεγάλη σημασία στον δείκτη Ελευθερία του Τύπου των Reporters Sans Frontieres, μιας και αν διαβάσει κανείς την αιτιολογική έκθεσή τους για τη χώρα μας (διακόσιες λέξεις βαριά βαριά), θα αναγνωρίσει ότι τα εργαλεία τους στο συγκεκριμένο ζήτημα μάλλον δεν αρκούν για να καλύψουν την υφιστάμενη πραγματικότητα.Με δυο λόγια;..
Με δυο λόγια στέκονται πολύ περισσότερα στους τύπους (είχαμε νεκρούς δημοσιογράφους, για παράδειγμα…) και πολύ λιγότερο στην ουσία της ειδησεογραφίας εν Ελλάδι. Το carpet bombing για παράδειγμα των καναλιών όσον αφορά στην ενημέρωσή τους, δεν τοποθετείται εύκολα σε οποιαδήποτε κλίμακα μέτρησης ελευθεριών των ΜΜΕ. Οπότε καλύτερα να μην πανηγυρίζει καμία πλευρά, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος για ιαχές.
* Για την εκπομπή του Πάνου Χαρίτου που κόβεται από την δημόσια τηλεόραση, τι να σας πω; Άλλος ένας δημοσιογράφος που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και αντί να του ρουφήξει η ΕΡΤ και την τελευταία σταγόνα εμπειρίας και γνώσης τον βάζει στον πάγο. Στον ΔΟΛ (στον παλιό ΔΟΛ, αγαπούλες…), αυτό το λέγανε «του έδωσαν ένα γραφείο με θέα στη θάλασσα». Κι επειδή στην Αγία Παρασκευή δεν φτάνει το κύμα, θα βλέπει αλάνες και πολύ του πάει!

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost