ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Θετικός στον κορονοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν

Σε καραντίνα ευρωπαίοι ηγέτες που είχαν επαφές με τον γάλλο πρόεδρο - Τι γίνεται με τον έλληνα πρωθυπουργό

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν. Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία, και μετέδωσε το γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Γάλλος πρόεδρος υποβλήθηκε σε τεστ PCR (μοριακό τεστ) για τον.. κορονοϊό μόλις εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, αναφέρει η ανακοίνωση του Ελιζέ.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, ο Μακρόν θα παραμείνει σε καραντίνα για επτά ημέρες ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί πώς προσεβλήθη ο γάλλος πρόεδρος.
Εκτός από τον Μακρόν και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ τέθηκε σε απομόνωση, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ενώ και η Μπριζίτ Μακρόν, ως άτομο στενής επαφής, παραμένει και η ίδια σε απομόνωση.
Στο μεταξύ, ένας μετά τον άλλον, οι ηγέτες που συνάντησαν τον Μακρόν τις τελευταίες ημέρες απομονώνονται.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ , μπαίνει σε καραντίνα έως τις 24 Δεκεμβρίου καθώς οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί τη Δευτέρα στο Παρίσι.
Ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν είχε έρθει σε επαφή πρόσφατα με τον Μακρόν. Τέθηκε και αυτός σε καραντίνα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Την ίδια ώρα σε αυτοαπομόνωση τέθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ που είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο στις 10 και στις 11 Δεκεμβρίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε αναφέρει στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ είχε κάνει τέστ για τον covid 19, αφού επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στις 11/!2 και όπως ανέφερε κάνει τεστ ανά δύο μέρες.