ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Θωρακίστε τους εργασιακούς χώρους, στηρίξτε τους εργαζομένους, φωνάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Βιλίων.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπενθυμίζει την ανάγκη για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας.. σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια, τονίζοντας ότι η έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική «αποδίδεται στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες».
Η κυβέρνηση «συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια στιγμή δεν ανακοινώνονται μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Η κυβέρνηση αντί να προλαμβάνει συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει γίνει»
Από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας φωνάζει για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια.
Εννιά μήνες η κυβέρνηση έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε διακοσμητικό ρόλο και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας.
Σήμερα, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, που αποδίδεται από τα μέλη της Επιτροπής στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο ακόμα πιο σκληρό lockdown στην περιοχή. Αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει.
Και δεν φθάνει αυτό. Αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη!

To KKE
Από την πλευρά της, η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, σημειώνει ότι «εδώ και μία εβδομάδα, η Δυτική Αττική είναι στο "κόκκινο" σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. Δικαιολογημένα, η ανησυχία των εργαζομένων κι όλου του λαού στην περιοχή μεγαλώνει, όταν βλέπει την κυβέρνηση να κάνει συσκέψεις, αλλά να μη λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, να μην αναλαμβάνει την ευθύνη της ιδιαίτερης φροντίδας που απαιτείται σε υποβαθμισμένες περιοχές, να συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής».
Όπως υπογραμμίζει «η προσπάθεια της κυβέρνησης να "κλείσει" όλο το ζήτημα της εξάπλωσης της πανδημίας στη Δυτική Αττική στην ύπαρξη κοινωνικών ομάδων, που ζουν στην ευρύτερη περιοχή κάτω από αντίξοες συνθήκες με διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Τη στιγμή μάλιστα, που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο φροντίδας και ενημέρωσης αυτού του πληθυσμού, με μόνιμη εγκατάσταση συνεργείων του ΕΟΔΥ, με δωρεάν μαζικά τεστ, όπως από την αρχή της πανδημίας ζητούσε το ΚΚΕ. Σήμερα, είναι ακόμα περισσότερο αναγκαίο κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να εξασφαλίσουν όλες τις αναγκαίες υποδομές, με επίταξη ακόμα και ξενοδοχειακών μονάδων για να διασφαλιστεί η απομόνωση των κρουσμάτων σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες».
Αναφέρει ακόμα ότι «οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη Δυτική Αττική ζουν μόνιμα σε μια "έκτακτη κατάσταση" με διαχρονικές ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων. Είναι καταδικασμένοι να ζουν στην "πίσω αυλή" της Αττικής, με τον καρκίνο του ΧΥΤΑ Φυλής, με αποθήκες επικίνδυνων αποβλήτων, με την ανεξέλεγκτη δράση των ομίλων που δραστηριοποιούνται γύρω και μέσα στον οικιστικό ιστό που προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος, μόνιμο κίνδυνο βιομηχανικών ατυχημάτων και επιβαρύνουν την υγεία του λαού της περιοχής».
«Αντί η κυβέρνηση λοιπόν, να δείχνει την πυγμή της στο λαό της Δυτικής Αττικής που αγανακτεί βλέποντας την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προφύλαξης της υγείας και της ζωής του, καλό θα ήταν να τη δείξει στους επιχειρηματικούς ομίλους που κάνουν λάστιχο τα μέτρα προστασίας, για να εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους και να πάρει έστω και τώρα, όλα τα αναγκαία μέτρα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.
= efsyn.gr