ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Πειραιώς: Ψυχοπαθολογική εκτροπή και σαπρότητα η ομοφυλοφιλία

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT», ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Εκεί εξέφρασε και τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας εκφράζοντας την αντίθεση του να θεσμοθετηθεί το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Στις δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους, που ήταν του στιλ «...τους σέβομαι, τους αγαπώ, προσεύχομαι γι’ αυτούς αλλά...», έκανε λόγο για ψυχοπαθολογική εκτροπή και σαπρότητα!
Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι σέβεται τους ομοφυλόφιλους, αλλά στηλιτεύει το κακό. «Οφείλω ως ποιμένας να πω στα παιδιά μου: προσέξτε το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, θα το σέβεστε γιατί αν δεν το σέβεστε θα έχετε επιπτώσεις θανατηφόρες, καρκίνους, λοιμώξεις, θάνατο. Δεν έρχομαι σε αντίθεση με τους ανθρώπους που έχουν αυτό το πρόβλημα το ψυχοπαθολογικό, τους σέβομαι, τους αγαπώ, προσεύχομαι γι’ αυτούς αλλά στηλιτεύω το κακό», είπε.
«Δεν συγκρούομαι με τα πρόσωπα, συγκρούομαι με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και είμαι ως ποιμένας υπεύθυνος να υπερασπιστώ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία και πρέπει να καταδείξω ότι αυτή η ψυχοπαθολογική εκτροπή δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πραγματική ευτυχία, πραγματική ερωτική έκσταση, είναι σαπρότητα» είπε.
Ο μητροπολίτης μίλησε και για τους ομοφυλόφιλους στο χώρο της εκκλησίας. «Δυστυχώς υπάρχουν», είπε και συνέχισε: «όταν καταγγέλλονται επισήμως και συλλαμβάνονται, καθαιρούνται και απομακρύνονται, δεν παραμένουν μέσα στην εκκλησία».