ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ο Άδωνις απειλεί με αγωγές για τη Novartis


Με αγωγές απειλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης όποιον τον παρουσιάζει ως ύποπτο για την υπόθεση της Novartis. Αυτό διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά τη διάρκεια σφοδρής αντιπαράθεσης που είχε στη Βουλή με τον Θοδωρή Δρίτσα, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά ότι με εκφοβισμούς δεν θα σταματήσει η διερεύνησή της.
«Η πράξη αρχειοθέτησης είναι έπος για εμένα, γιατί οι εισαγγελείς μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπόγα του διαδικτύου να λέει ότι είμαι ένοχος», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχίζουν τη στημένη σκευωρία τους ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο του για να τον καταστρέψουν.
«Είχα δηλώσει ότι παραιτούμαι από το προνόμιο της παραγραφής άμα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το έκανε», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
«Είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι παραιτείται από το προνόμιο δήθεν της παραγραφής. Σταματήστε τους θεατρινισμούς, Η κρίση της Δικαιοσύνης, είτε παραιτείστε είτε όχι είναι κρίση, δεν εξαρτάται από τον ελεγχόμενο. Αφήστε τους θεατρινισμούς. Δεν μπορεί ως προ το αδίκημα της απιστίας να διερευνηθεί περαιτέρω ούτε από Βουλή ούτε από Δικαιοσύνη. Το θέμα της δωροδοκίας όμως είναι θέμα διερεύνησης Αυτό είναι το σκάνδαλο και αυτή είναι η σκευωρία», σχολίασε ο κ. Δρίτσας.
«Όποιος από το ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να με παρουσιάζει ως ύποπτο θα κάνω αμέσως αγωγή», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για ”βέρτιγκο” εναντίον του με στόχο την εξόντωση του. «Ως πού θα φθάσει η ανθρωποφαγία σας εναντίον μου; Το πόθεν έσχες μου που είχε ελεγχθεί επί προεδρίας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου το γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε η κυρία Χριστοδουλοπούλου να είχε λόγο συγκάλυψης; Το κόμμα σας που αμφισβητεί την αρχειοθέτηση τι υπονοεί ουσιαστικά; Ότι ο οικονομικός εισαγγελέας είχε πρόθεση συγκάλυψης της υπόθεσης Novartis και ότι εγώ είμαι συνένοχος με δικαστικούς λειτουργούς;» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και συμπλήρωσε: 
«Ξεπερνούν κάθε λογική αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η Αυγή είχε πρώτο της θέμα ότι βρήκανε λεφτά από τον ”Σκάι” στο λογαριασμό του Άδωνι. Δεν ξέρετε ότι η σύζυγος μου δούλευε στο Σκάι, πληρώθηκε και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες της;
Εδώ δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια αλλά θεσμούς που θέλουν αποδείξεις για να κριθεί κάποιος ένοχος. Άλλον τρόπο εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε. Θέλετε να τα καταργήσουμε όλα αυτά; Ο υπουργός σας, ο κ. Φλαμπουράρης ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο στο πόθεν έσχες του και κάναμε τα στραβά μάτια για να μην πάει φυλακή. Εγώ τις καταθέσεις μου όλες τις κατέθεσα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία
».

«Τελευταία φορά που ανέχομαι να με ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Άλλους τρόπους δεν έχουμε στην Ελλάδα. Από αύριο θα καταθέτω αγωγή, όχι μήνυση, και θα πηγαίνει να πληρώνει. Να τελειώσει η πλάκα. Η πράξη αρχειοθέτησης είναι έπος για εμένα γιατί οι εισαγγελείς μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μας απειλήσατε με αγωγές, και σας προκαλώ να το κάνετε, εγώ είμαι έτοιμος», απάντησε ο κ. Δρίτσας και συμπλήρωσε: «Μπορώ να καταλάβω την πίκρα σας ότι έχετε αδικηθεί, το δικαίωμα του ελεγχόμενου ή του κατηγορούμενου και να ζητήσετε την επιείκεια. Αλλά απέναντι σε ανθρώπους σαν και εμένα και σχεδόν στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουμε δώσει σε όλη μας τη ζωή μάχες για την υποστήριξη και υπεράσπιση αξιών, όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας, μην διεκδικείται Νόμπελ διαστρέβλωσης των δεδομένων- στο οποίο είστε εξπέρ, όντως.
Δηλαδή τι μας λέτε, ότι οι εισαγγελείς, που υπέγραψαν την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης που αφορούσε εσάς και τον κ. Αβραμόπουλο μπήκαν στην ουσία ενώ δεν υπήρχε δίωξη για την απιστία; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, γιατί δεν είχαν το δικαίωμα. Άρα το αδίκημα της απιστίας δεν έχει ελεγχθεί, ούτε από τη Βουλή ούτε από τη Δικαιοσύνη, γιατί έχει παραγραφεί. Και αυτό είναι το βασικό. Υπερασπιστείτε τον εαυτόν σας, έχετε κάθε δικαίωμα αλλά αφήστε τις απειλές. Δεν θα σταματήστε τον δημόσιο διάλογο και την διεκδίκηση μας για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis. Και επιτέλους πάρτε θέση. Υπάρχει ή δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis.; Θα ενθαρρύνετε τη Δικαιοσύνη να πάει μέχρι τέλους στη διερεύνησή του;»
Απαντώντας στο επιχείρημα του κ. Δρίτσα ότι οι εισαγγελείς δεν μπορούσαν να κρίνουν την κατηγορία γιατί βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος υπάρχει παραγραφή ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε λέγοντας:
«Πράγματι συμφωνώ. Όταν όμως είχατε την πλειοψηφία εγώ ήρθα εδώ στο βήμα και σας είπα κάνω χρήση της παραγράφου 5 του άρθρου 86 που λέει ότι κάποιος πρώην υπουργός κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα που έχει παραγραφή από το Σύνταγμα μπορεί να παραιτηθεί της παραγραφής, να συσταθεί ειδικό δικαστήριο σαν να μην υπήρχε παραγραφή, να δικαστεί και απλώς δεν μπαίνει φυλακή. Αυτό όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μου το ζήτησε. Αντιθέτως, σας το είχα ζητήσει εγώ και σας είχα πει ότι δίνω την συναίνεσή μου να δικαστώ κανονικά και για την απιστία. Γιατί δεν είχα να φοβηθώ τίποτα απολύτως. Εσείς όμως, ποτέ δεν θέλατε να ακούσετε όσα λέω, γιατί από την αρχή ο μόνος σας στόχος ήταν να με καταστρέψετε. Δεν σας ενδιέφερε ποτέ η αθωότητα ή η ενοχή μου. Σας ενδιάφερε μόνο η καταστροφή μου».