ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ο Σταύρος Καπάκος για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και τη συμμετοχή


«Είναι θλιβερό γεγονός, ο ανώτατος πολιτικός παράγοντας ο πρωθυπουργός, να βγάζει αποτέλεσμα για μία δίκη που πρόκειται να γίνει. Έχουν τεράστια ευθύνη όσοι πρωτοστάτησαν στη συκοφαντία κατά της ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση Φουρθιώτη. Είναι οι ίδιοι που έχουν στο ψηφοδέλτιό τους άνθρωπο που διαπραγματεύεται με τον Φουρθιώτη και δίνει εντολές πώς να συκοφαντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Καπάκος.
«Μέχρι χθες είχαν ψηφίσει 1.800 άτομα. Η ψηφοφορία σήμερα θα διαρκέσει μέχρι τη δύση του ήλιου, αλλά εικάζω ότι θα δοθεί μια μικρή χρονική παράταση. Είναι εύλογο να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γιατί οι καιρικές συνθήκες και η πανδημία, δεν βοήθησαν.
Εμείς ως παράταξη είχαμε ζητήσει να υπάρχει μεικτή ψηφοφορία, τόσο ηλεκτρονική όσο και δια ζώσης. Ο λόγος που δεν επελέγη η ηλεκτρονική ψηφοφορία ήταν γιατί στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, για μία ψήφο δεν πέρασε η πρότασή μας, παρότι όλοι γνώριζαν ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι οι πιο δύσκολοι μήνες λόγω πανδημίας και καιρικών συνθηκών. Η μικροπαραταξιακή λογική μικρών παρατάξεων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ, αλλά και του πελατειακού συνδικαλισμού διαφώνησαν με προτάσεις τόσο για τη μεικτή ψηφοφορία όσο και για τη διεξαγωγή τους προς το τέλος Φεβρουαρίου. Επίσης και για την περίπτωση επιμήκυνσης των ημερών της διαδικασίας.
Είναι προφανές ότι οι μικρές γκρούπες θέλουν μικρή συμμετοχή για να βγάζουν έδρες. Δυστυχώς ζουν στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί όταν δεν υπάρχει συμμετοχή στο πιο ιστορικό σωματείο της χώρας, απόνομιμοποιείται το ίδιο σωματείο, και μάλιστα τη στιγμή που πλήττεται ο κλάδος με τον χειρότερο τρόπο».