ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Άσπρα, ροζ, κίτρινα, γαλάζια ψηφοδέλτια...


Oυρές στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, αδιαχώρητο στην Ακαδημίας την Κυριακή

Ταλαιπωρία για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που πήγαν να ψηφίσουν χθες Κυριακή. Και αυτό γιατί αφενός η προσέλευση στην Ακαδημίας 20 (επικρατούσε αδιαχώρητο) ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες και αφετέρου δεν υπήρχαν αρκετά παραβάν. Και αυτό παρά το γεγονός ότι υπήρχαν 7 εκλογικά τμήματα σκορπισμένα σε όλους τους ορόφους του κτηρίου.
Βέβαια στις ουρές και την καθυστέρηση συνέβαλε κυρίως το ότι οι δημοσιογράφοι ψήφιζαν για πολλά και διαφορετικά πράγματα: Μορφωτικό ίδρυμα, απολογισμός- προϋπολογισμός και καταγγελία ΣΣΕ, κανονισμός λειτουργίας λογαρισμού αλληλοβοηθείας, πειθαρχικά συμβούλια, μεικτό συμβούλιο και συνταξιούχοι, ΔΣ ΕΣΗΕΑ και Εξελεγκτική Επιτροπή, αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Επίσης τα πολλά ψηφοδέλτια των παρατάξεων με τα ονόματα δεκάδων υποψηφίων ήθελαν και αυτά τον χρόνο τους: για να τα διαβάσεις και να βρείς αυτόν που θέλεις να σταυρώσεις περνούσε πάρα πολλή ώρα, πέρα από το ότι έπρεπε να τα βάλεις σε 7 διαφορετικούς φακέλους και μετά να τα ρίξεις στην ανάλογη κάλπη. Ευτυχώς που είχαν διαφορετικά χρώματα: από λευκό και ροζ μέχρι κίτρινο, γαλάζιο και σομόν...

ΥΓ1 Το μεσημέρι της Κυριακής στην Ακαδημίας προκλήθηκε μποτιλιάρισμα από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δημοσιογράφων που πήγαν να ψηφίσουν.

ΥΓ2 Είναι γεγονός πως οι άνεργοι δημοσιογράφοι που απασχολήθηκαν στις αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ ήταν άψογοι, χαμογελαστοί και βοήθησαν πολύ στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

YΓ3 Πιστεύουμε πως η ΕΣΗΕΑ μόλις τελειώσει με τα εκλογικά θα απαντήσει στα όσα είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή στα περί «δημοσιογραφίας και συμμορίας».

ΥΓ4 Σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, είναι η τελευταία ημέρα προσέλευσης στις κάλπες που κλείνουν στις 17.45. Όσοι πιστοί προσέλθετε (μέχρι χθες είχαν ψηφίσει 1.800 άτομα).