ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Εκπομπές-αφιερώματα στον σπουδαίο συνθέτη Νίκο Αντύπα


Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του συνθέτη, ενορχηστρωτή και μουσικού, οι παραγωγοί του Δεύτερου ετοίμασαν και παρουσίασαν αφιερώματα και ειδικές εκπομπές για τη ζωή και το έργο του τα οποία οι ακροατές του σταθμού μπορούν να τα ακούσουν ξανά on demand. 

Συγκεκριμένα:
Στις 10:00, η Μαρία Κοζάκου στην εκπομπή «Transistor» παρουσίασε ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νίκου Αντύπα.
  • Στις 13:00, ο Μιχάλης Γελασάκης στην εκπομπή «Αδέσποτες Νότες» παρουσίασε μια ημίωρη αναφορά στον συνθέτη με αποσπάσματα από συνεντεύξεις του καλλιτέχνη.
  • Στις 15:00, ο Πάνος Χρυσοστόμου στην εκπομπή «Ροκ Συναναστροφές» έδωσε ρυθμό με τις δικές του …μπαγκέτες μέσα από το μουσικό αποτύπωμα που ο ίδιος ο μεγάλος ντράμερ άφησε στα χρόνια της λαμπρής του πορείας. Από το ξεκίνημα του με το ροκ και τα συγκροτήματα, με κορυφαίο φυσικά τους Socrates/Plaza, ως τη μεγάλη συνεισφορά του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.
  • Στις 20:00, ο Γιώργος Τσάμπρας σε μία έκτακτη δίωρη αφιερωματική εκπομπή θα παρουσιάσει μια παλαιότερη ραδιοφωνική του συνάντηση με τον Νίκο Αντύπα τον Δεκέμβριο του 2012. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια ώς την εποχή των «Socrates». Κάνοντας ιδιαίτερη στάση στη θητεία του ως μουσικού και ενορχηστρωτή. Με κορυφαίες συνεργασίες αυτές με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με ιδιαίτερη στάση στο «Για μια μέρα ζωής» του Μάνου Λοΐζου αλλά και στα «Ζεστά ποτά» του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα και το «Μένω εκτός» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
«Αντίο Νίκο Αντύπα» από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7
Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022
Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7
Live Streaming: www.deftero.gr
Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm
Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου:https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

Η Φωνή της Ελλάδας
 
Η Φωνή της Ελλάδας τιμά τη μνήμη του συνθέτη, ενορχηστρωτή και μουσικού Νίκου Αντύπα, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 68 ετών, και μεταδίδει σε επανάληψη δύο αφιερωματικές εκπομπές στον σπουδαίο συνθέτη.
Ο Νίκος Αντύπας υπήρξε μέλος των Socrates, ενώ ενορχήστρωσε δίσκους των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Στη δεκαετία του 1990 κυκλοφόρησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων με τη Χαρούλα Αλεξίου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Για χρόνια συνεργαζόταν με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.
  • Απόψε, Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00 ώρα Ελλάδας θα μεταδοθεί η εκπομπή του Αλέξη Κώστα, «Φωνές και μουσικές της ελληνικής καρδιάς», και την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, στις 20:00 ώρα Ελλάδας θα μεταδοθεί η δίωρη εκπομπή του Άγγελου Σταθόπουλου, «Έλληνες συνθέτες».
  • «Φωνές και μουσικές της ελληνικής καρδιάς» – Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00 – 20:00 ώρα Ελλάδας
  • «Έλληνες συνθέτες» – Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, στις 20.00 – 22.00 ώρα Ελλάδας