ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Aλλαγές διευθυντών, κινητικότητα και συνεργασίες σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες


Η κινητικότητα, οι (εν)αλλαγές διευθυντών και οι συνεργασίες σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έναρξη της συνεργασίας του σάιτ Ethnos.gr και του alfavita.gr που έχει στόχο την διεύρυνση του περιεχομένου τους και την ενίσχυση της ενημερωτικής εμπειρίας των αναγνωστών.
Το alfavita.gr, το μεγαλύτερο ενημερωτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στην Ελλάδα, με εμπειρία περισσότερων από 20 χρόνων στον τομέα της εκπαίδευσης και το ethnos.gr το ιστορικότερο brand ενημέρωσης της χώρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Με αφορμή τη συνεργασία των δύο Μέσων, ο Διευθυντής του ethnos.gr, Αδάμος Ζαχαριάδης δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαζόμαστε με ένα δίκτυο πρωτοπόρο στον τομέα του. Το alfavita.gr έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια τη δημοσιογραφική του αξία σε έναν τομέα ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική κοινωνία. Η ιστορία, η εγκυρότητα και η αμεσότητα του ethnos.gr σε συνάρτηση με την διείσδυση του alfavita.gr στον χώρο της εκπαίδευσης είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουν στους αναγνώστες μια ακόμα σφαιρικότερη οπτική των γεγονότων και της επικαιρότητας».
Ο διευθυντής του Alfavita.gr, Παναγιώτης Κάτσικας δήλωσε: «Με μεγάλη τιμή και χαρά υποδεχόμαστε τη νέα συνεργασία με το ethnos.gr, το πιο ιστορικό και καταξιωμένο δημοσιογραφικό ηλεκτρονικό μέσο στην Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία μας θα ενισχύσει σημαντικά την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών. Στόχος από την πλευρά μας είναι η πληρέστερη κάλυψη των θεμάτων που αφορούν την εκπαιδευτική επικαιρότητα και την εργασία».
Την ίδια ώρα:
  • Ο δημοσιογράφος Φώτης Νάκος εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της OPINIONPOST (DNews by Dikaiologitika.gr) αναλαμβάνοντας την Διεύθυνση Σύνταξης και περιεχομένου του ομίλου. Ο δημοσιογράφος αποχώρησε από το σάιτ του ΣΚΑΪ όπου κατείχε επιτελική θέση. Toν αντικατέστησε η Ματίνα Ηρειώτου που κατέβηκε από το Μαρούσι στο Φάληρο εγκαταλείποντας την ιστοσελίδα protothema.gr. 
  • Τα διαδικτυακά Μέσα της«Καθημερινής» ενισχύονται με προσθήκες προσώπων από άλλα σάιτ. Πιο πρόσφατη μεταγραφή ο Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, που επί χρόνια συνεργαζόταν με το zougla.gr.
  • Στον όμιλο DPG του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προστέθηκε (ως επιτελικός) ο Στέλιος Σοφιανός (με θητεία στον παλιό ΔΟΛ και στον Όμιλο Λυμπέρη). Ο Σοφιανός ανέλαβε κεντρικό ρόλο τόσο στα υπάρχοντα sites της DPG, όσο και στην υπό έκδοση εφημερίδα, που προετοιμάζει ο Παναγιώτης Μπόμης.
  • Ο Αντώνης Δελλατόλας του Ποντικιού, εξετάζει να επεκταθεί και σε άλλα ηλεκτρονικά Μέσα και ψάχνει κόσμο για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής σελίδας.
  • Γενική αναδιοργάνωση και αλλαγές γίνονται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα ieidiseis.gr που μετακόμισε σε νέα γραφεία στο Χαλάνδρι. Την διεύθυνση του σάιτ ως γνωστόν έχει αναλάβει ο Θανάσης Τσεκούρας που πρόσφατα αποχώρησε από το iefimerida.
  • Από την πλευρά του ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Δημητρομανωλάκης ενισχύει το όλο project των διαδικτυακών Μέσων που διαθέτει και εντάσσει στο εμπορικό τμήμα του τη Νίνα Βάμβουρα ως Strategy & Branded Content Manager.