ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Aγωνία στο Mega...


...για τον βίο και την πολιτεία του Παΐσιου

Ο κύβος ερρίφθη παιδιά για τη νέα, θρησκευτικού περιεχομένου σειρά του Mega: Στις 10 του μηνός, ημέρα Πέμπτη, σε πράιμ τάιμ ώρα, δέκα και μισή το βράδυ παρακαλώ, θα κάνει πρεμιέρα το ιστορικό-βιογραφικό σήριαλ με τίτλο «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό».
Πάμε όμως και στο στόρι, το οποίο παραθέτω κόπι πάστε από το δελτίο Τύπου για να μη χάνουμε και ανθρωποώρες:
«Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία».
Αυτά από πλευράς υποθέσεως για να ‘χουμε να λέμε, αλλά από πλευράς θεαματικότητας το στοίχημα είναι μεγάλο. Αν συγκινηθεί το χριστεπώνυμο πλήθος με τον βίο του Παΐσιου (βλέπε «Άνθρωπος του Θεού», για τον Άγιο Νεκτάριο), θα κάνει σουξέ το Mega και μπορεί να επιστρέψει στην πρώτη θέση. Αν, πάλι, δεν τραβήξει η σειρά θα είναι χτύπημα τόσο για το κανάλι όσο και για τις φιλοδοξίες των θρησκευτικών παραγωγών. Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα, με το μανουάλι το χέρι!

Χρήστος Ξανθάκης