ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Πού είδαν τη σιωπή;


Όταν γράφεις στον τίτλο ότι η 24χρονη σπάει τη σιωπή της, είτε θέλεις να παραπλανήσεις τους αναγνώστες σου είτε ως δημοσιογράφος εκφράζεσαι μόνο με κλισέ που παίρνεις μέσα από κουτάκια έτοιμων φράσεων. Γιατί η Γεωργία, που κατάγγειλε βιασμό της σε σουίτα στη Θεσσαλονίκη, δεν κράτησε καμιά σιωπή. Είχε το σπάνιο θάρρος –σπάνιο για κακοποιημένο σεξουαλικά άτομο– να μιλήσει μπροστά στην κάμερα και να περιγράψει λεπτομέρειες που δεν συνιστούν καμιά σιωπή.
Το ότι η κοπέλα μίλησε μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν σημαίνει ότι έσπασε κάποια σιωπή. Σημαίνει ότι έδωσε μια απάντηση για το πώς έγιναν οι διαδικασίες που οδηγούσαν στους ελέγχους. Αν δεν μιλούσε μέχρι τότε ήταν γιατί δεν υπήρχαν αποτελέσματα. Η Γεωργία δεν σιωπούσε. Αν εσύ, ως δημοσιογράφος, έβλεπες σιωπή, ψάξε να βρεις τι πάει λάθος με τα εικόνα που έχεις για τη δημοσιογραφία. Και πώς διαμορφώθηκε (και από ποιους) αυτή η εικόνα.