ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Οργή της ρώσικης πρεσβείας για το άρθρο Πάιατ στα ΝΕΑ: «Κάποιοι θέλουν να μπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες»


Έντονη υπήρξε η αντίδραση της Ρωσικής Πρεσβείας για τις θέσεις που εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα και πρώην πρέσβης στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ, μέσω άρθρου του στην εφημερίδα “Τα Νέα” για την κρίσιμη κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.
Μέσω ταυτόχρονης ανάρτησης της στο Twitter και στο Facebook, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα επισημαίνει πως «κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους για τον περιορισμό της Ρωσίας μέσω της δημιουργίας κρίσεων στα ρωσικά σύνορα».
Παράλληλα η ρωσική πρεσβεία σχολιάζοντας ότι «έχουν χάσει τελείως την επαφή τους με την πραγματικότητα», υπενθυμίζει ότι «στις 31 Ιανουαρίου, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ουκρανίας Α. Ντανίλοφ δήλωσε: “Η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας”. Ενώ και ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι είχε πει ότι “οι Συμφωνίες του Μινσκ χρειάζονται όχι για την επίλυση της σύγκρουσης αλλά μόνο για τη διατήρηση των αντιρωσικών κυρώσεων.