ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Μια συνηθισμένη μέρα στον ανθόκηπο των ελληνικών ΜΜΕ


Για τα «τσίγκινα σωβρακάκια» του Πολάκη και τα γυάλινα ΜΜΕ γράφει ο Θανάσης Τσεκούρας στο ieidiseis.gr, σχολιάζοντας μια συνηθισμένη μέρα στον ανθόκηπο των ελληνικών Mέσων Ενημέρωσης.Γράφει ο Θανάσης Τσεκούρας στο ieidiseis:
Τι έγινε, ποια ήταν τα γεγονότα τα άξια σχολιασμού από τους «στηλίτες» (τους columnists), από τα «πρωτοσέλιδα» των sites και των εφημερίδων;
Διάβασα 4-5 αναλύσεις για το «τσίγκινο σωβρακάκι» του Πολάκη. Καμμιά δεκαριά για τον «ευτελισμό» του Κοινοβουλίου, που προκάλεσε ο απαράδεκτος ακτιβισμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετές για την ταύτιση του Τσίπρα με τον Πολάκη. Κάποιες σκόρπιες με άρωμα ψυχανάλυσης για την «οιδιπόδεια σχέση» των δυο. Μια-δυο σχετικά με το αν μπορεί ή δεν μπορεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να κόψει με τον Κρητικό. Ένας-δυο, με πιο ιστορικό βλέμμα ανέβηκαν στον Γράμμο και το Βίτσι, συνάντησαν τον Νίκο Ζαχαριάδη και κατέβηκαν βέβαιοι ότι ο Πολάκης είναι μεταχρονολογημένη αντανάκλαση του Δημοκρατικού Στρατού.
Τίποτα άλλο δεν βρέθηκε άξιο σχολιασμού κατά το χθεσινό 24ωρο.
Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία, μια χώρα της ευρωζώνης, είχαμε εκλογές. Θριάμβευσαν οι Σοσιαλιστές του Αντόνιο Κόστα, διέψευσαν τις «Κασσάνδρες» και τις δημοσκοπήσεις και αρχίζουν τρίτη θητεία με απόλυτη πλειοψηφία. Άκρα του τάφου σιωπή από τους «στηλίτες» μας. Προτίμησαν το «τσίγκινο σωβρακάκι» του Πολάκη.
Θέλετε άλλο παράδειγμα; Μια δημοσκόπηση φωτογραφίζει κανονική κοινωνική κατακραυγή για τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση. Δείχνει σημαντική κοινωνική φθορά και μετατρέπει σε όνειρο απατηλό την αυτοδυναμία της ΝΔ. Άσε που ο «κανένας» κοντεύει να ξεπεράσει σε καταλληλότητα τον Κ. Μητσοτάκη. Είδατε πουθενά καμιά περισπούδαστη ανάλυση; Νάθινγκ, νάδα, τίποτα και μηδέν.
Τρίτο παράδειγμα. Ο Πούτιν μαζεύει τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα διεθνή ΜΜΕ κατακλύζονται από αναλύσεις για επικείμενη σύρραξη. Και τι έγινε; Το «τσίγκινο σωβρακάκι» του Πολάκη να είναι καλά και η δουλειά γίνεται.
Ιδρυματισμός; Εμμονές; Στοχοπροσήλωση στην αποστολή; Μεροκάματο; Ποιος ξέρει, μπορεί και όλα αυτά μαζί.
Πάντως το γεγονός ότι τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται στον πάτο της αξιοπιστίας της κοινής γνώμης σε όλες τις μετρήσεις που δημοσιεύονται, μάλλον δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε ανεξήγητο γεγονός.
Γιατί απαράδεκτος ο Πολάκης, αλλά εξίσου απαράδεκτος και ο στρατός των μονίμων αγανακτισμένων για τον Πολάκη. Κάπου κουραστήκαμε και από τους δυο.