ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Γιατί αντέχουν οι «Ράδιο Αρβύλα»


Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Στ. Παναγιωτόπουλο έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την εκπομπή των "Ράδιο Αρβύλα" (ΑΝΤ1) και δεν ήταν καθόλου προφανές ότι θα μπορέσουν να βγουν από τη θύελλα που σηκώθηκε χωρίς αμυχές.
Η καχυποψία που δημιουργήθηκε γύρω από τους Αντ. Κανάκη, Γ. Σερβετά και Χρ. Κιούση, για το τι μπορεί να ήξεραν και να ανέχονταν, ήταν δικαιολογημένη αλλά δεν ήταν πάντα καλόπιστη. Με φόντο την αποκρουστική και αξιόποινη συμπεριφορά του ενός από τους τέσσερις, έγινε προσπάθεια ηθικής απονομιμοποίησης της σάτιρας τους από όσους θίγονταν περισσότερο, δηλαδή από την κυβέρνηση και το σύστημα υποστήριξής της.
Πέρασαν τρεις εβδομάδες από την επιστροφή τους στην τηλεόραση και η τηλεθέαση δείχνει ότι άντεξαν τη δοκιμασία. Μεγάλος αριθμός πολιτών, που φτάνουν κάποια λεπτά ακόμη και το 1,9 εκ., εξακολουθούν να τους επιλέγουν και αυτό δείχνει εκ των πραγμάτων εμπιστοσύνη, πολύ περισσότερο όταν την ίδια ώρα μεταδίδονται κεντρικά δελτία ειδήσεων από άλλα κανάλια.
Πώς εξηγείται αυτό;
Ο πρώτος λόγος συνδέεται προφανώς με την ποιότητα της δουλειάς τους. Είναι καλοί σ αυτό που κάνουν και γι αυτό κρατάνε το κοινό τους. Και είναι καλοί επειδή έχουν χιούμορ, διεισδυτική πολιτική σκέψη και θάρρος.
Το πιθανότερο είναι ότι ευνοούνται από το τεράστιο κενό στα ΜΜΕ έξυπνης και αξιόπιστης αντιπολίτευσης. Εξυπνη είναι γιατί έχουν ανατρεπτική διάθεση και οξυδέρκεια, αξιόπιστη επειδή δεν χαρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν υιοθετούν τη δική του προσέγγιση στα πολιτικά πράγματα.
Θετική εντύπωση κάνει η τόλμη τους στην ανάδειξη αστείων όψεων της λειτουργίας των ΜΜΕ που κάποιες φορές έχουν σοβαρές επιπτώσεις γιατί εντάσσονται στο πλαίσιο της οργανωμένης προπαγάνδας.
Και, τελικά, τους ευνοεί η αυθεντικότητα που έχουν ή δείχνουν να έχουν. Αν συμβαίνει το πρώτο είναι αξιοθαύμαστο σε μια εποχή γεμάτη "δήθεν". Αν συμβαίνει το δεύτερο, είναι δείκτης αξιoπρόσεκτης ικανότητας.
Οι λόγοι της επιτυχίας τους αξίζει να μελετηθούν από κόμματα και πολιτικούς. Θα τους κάνει καλό.

TVXS / Aποψη