ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Mια χαρά τα έχουν τακιμιάσει με την κυβέρνηση τα κανάλια


Το έχω πει χίλιες φορές, δεν πειράζει θα το πω χίλιες μία: Αν υπήρχε στην Ελλάδα καπιταλισμός, κάθε κανάλι τηλεοπτικό θα είχε και από τουλάχιστον μία σατιρική εκπομπή. Γιατί είναι τέτοια η κοψιά του ελληνικού λαού, που γουστάρει σφόδρα το χαβαλέ, την ειρωνεία, την πλάκα. Και ανταποδίδει με νούμερα ονειρικά, απ’ αυτά που κάνουν τους διευθυντές προγράμματος να λιγουριάζουν!
Βλέπε, για παράδειγμα, τους Ράδιο Αρβύλα στις μέρες του χιονιά. Κανονικά, όπως λέγανε οι κακές γλώσσες, θα έπρεπε να είχαν ξεφουσκώσει στην τρίτη εβδομάδα της επιστροφής τους, θα έπρεπε να τους είχε γυρίσει την πλάτη το κοινό που έσπευσε αρχικά να τους ξαναδεί λόγω του σκανδάλου με τις αθλιότητες του Στάθη Παναγιωτόπουλου.
Έλα όμως που συνέβη ακριβώς το αντίθετο! Αντιγράφω από το δελτίο Τύπου του Antenna, γιατί το κόπυ πάστε είναι η ψυχή της δικαιοσύνης:
«Ο Αντώνης Κανάκης με τους Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση συνέχισαν το ράλι της τηλεθέασης με… τέρμα γκάζι, κατακτώντας την κορυφή για 3η συνεχόμενη εβδομάδα τον Ιανουάριο.Η εκπομπή ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη ζώνη προβολής της στο δυναμικό κοινό 18-54, με μέσο όρο 22,3%.
Οι «Ράδιο Αρβύλα» υπερίσχυσαν του ανταγωνισμού με 8,7 μονάδες διαφορά, έχοντας μαζί τους καθημερινά κατά μέσο όρο περίπου 1.900.000 τηλεθεατές, στο σύνολο κοινού, για τουλάχιστον 1’. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη επίδοση των «Ράδιο Αρβύλα» ήταν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, όπου στο δυναμικό κοινό 18-54 κατέγραψαν μερίδιο 25%»
Δεν θα τα θέλανε αυτά τα νούμερα όλα τα κανάλια; Δεν θα σκίζανε τα ρούχα τους και θα αδειάζανε τα χρηματοκιβώτιά τους; Κι όμως, ούτε ένα δεν ακολουθεί τον Antenna στην επιτυχημένη επιλογή του.
Γιατί; Διότι μια χαρά τα έχουν τακιμιάσει με την κυβέρνηση και καμιά διάθεση δεν έχουν να κουνήσουν τη βάρκα. Η σάτιρα πονάει, η σάτιρα τσούζει, η σάτιρα ζεματάει και που να τρέχεις τώρα στα τηλέφωνα με τον Γεραπετρίτη να σου γκρινιάζει. Καλύτερα λιγότερα σουξέ και πιο χαλαρά και θα τη βρούμε την άκρη με καμιά Λίστα, μην αγχώνεσαι…

Χρήστος Ξανθάκης