ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Η καταπληκτική ποιότητα ζωής των Μητσοτάκηδων


Η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος τόπος για να ζει κανείς αν έχει πολλά χρήματα. Ήπιο κλίμα, ηλιοφάνεια, θάλασσα, βουνά, ωραία φύση, αρχαιολογικοί χώροι, νησιά, γραφικά χωριά - τι άλλο να ζητήσει κανείς. Αρκεί να έχεις αυτοκίνητα, ακόμη καλύτερα και σκάφος, σπίτι/σπίτια οπωσδήποτε, τη δυνατότητα να πληρώνεις για παιδεία και υγεία, άνεση για διακοπές όσο και να ανέβουν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ρευστότητα για κάθε ενδεχόμενο.
Αν όμως είναι κανείς «εξαρτημένος από το μισθό του» (Κ. Μητσοτάκης) ή φτωχός, δηλαδή χωρίς αυτοκίνητο (Θ. Σκυλακάκης), τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα συνωστιστεί στο τρένο ή στο μετρό μέσα στην πανδημία, αν αρρωστήσει θα βρεθεί σε κάποια λίστα αναμονής του ΕΣΥ, αν έχει κακοκαιρία μπορεί να μείνει χωρίς ρεύμα, αν έχει ζέστη μπορεί να βρεθεί κοντά σε πυρκαγιά, αν χρωστάει στην τράπεζα μπορεί να του κάνουν κατάσχεση ή πλειστηριασμό, αν χρωστάει στην εφορία το ίδιο, αν δεν έχει δουλειά θα βρει με 663 ευρώ το μήνα, για να κάνει παιδί θα πρέπει να έχει γιαγιάδες-παππούδες κοντά γιατί δεν θα βοηθήσει κανείς την οικογένειά του και όταν μεγαλώσει το παιδί, δεν θα ξέρει πώς να πληρώσει τα φροντιστήρια.
Η φράση του Κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής» προκάλεσε ζωηρό σχολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με γερές δόσεις ειρωνείας, επειδή ειπώθηκε σε μια συγκυρία στην οποία πολύς κόσμος δεινοπαθεί λόγω της έκρηξης των τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα και τη συνολική αύξηση του κόστους ζωής. Είχε προηγηθεί και η κατάρρευση του κράτους, με τον χιονιά, που έφερε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, πέρα από επικοινωνιακές κατασκευές.
TVXS / Αποψη




Στο μεταξύ ο κόσμος της εργασίας -με λίγες εξαιρέσεις- δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, οι μικρομεσαίοι στο εμπόριο και την εστίαση υποφέρουν, ο χώρος του πολιτισμού δοκιμάζεται σκληρά.




Ραγκίπ Ντουράν

«Στην Τουρκία, ο Ερντογάν μας έμαθε την αξία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»

Συνδρομή >

Δωρεά >

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ
TVXS

Εντάξει, ο πρωθυπουργός προέρχεται από μια οικογένεια που δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοια προβλήματα. Ο ίδιος έχει μεγάλη περιουσία και οι δικοί του δεν έχουν βιώσει οικονομική πίεση και δεν έχουν βρεθεί σε τέτοιου είδους αδιέξοδα. Λογικό είναι να μη βλέπει τους «κάτω» γιατί κοιτάζει τους «πάνω». Λογικό γιατί είναι δεξιός και μάλιστα νεοφιλελεύθερος. Ιδεολογικά ταγμένος στην εξυπηρέτηση των ελίτ και των μεγάλων συμφερόντων. Πέρα από όλα τα άλλα.