ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ο Nicola Conte από το Μπάρι στο «Kosmos Lab»


Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 και 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers και remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό,.. φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.
Το «Kosmos Lab», το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στις 24:00, φιλοξενεί τον Ιταλό DJ, συνθέτη και παραγωγό Nicola Conte με την πολύπλευρη μουσική ταυτότητα: acid jazz και bossa nova, ethno/world πινελιές και επιρροές από τα soundtrack των ιταλικών ταινιών της δεκαετίας του ’60 και του ’70.
Η δεύτερη φύση του Conte είναι η μουσική και περιλαμβάνει την ενασχόλησή του με την τζαζ ως κιθαρίστας με κλασική παιδεία, τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Ως μουσικός, ηγήθηκε σχημάτων με τα οποία εξερεύνησε τις μουσικές παραδόσεις της Βραζιλίας των 60’s, την post-bop jazz και την spiritual-jazz των 70’s. Επιμελήθηκε θεματικές συλλογές με σπάνια κομμάτια από διαφορετικές παραδόσεις. Ως παραγωγός και καλλιτεχνικός διευθυντής, έδωσε βήμα σε σχήματα και μουσικούς της ιταλικής τζαζ σκηνής.
Η προσωπική του δισκογραφία εκτός από δεκάδες single και EP περιλαμβάνει το άλμπουμ «Bossa per Due» που κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ, το «Other Directions» που κυκλοφόρησε από την Blue Note, το «Rituals» με τη συμμετοχή του Till Bronner, το «The Modern Sound of Nicola Conte: Versions in Jazz Dub», το «Love & Revolution» με τη συμμετοχή μουσικών και ερμηνευτών όπως οι Jose James και Gregory Porter. Tα «Free Souls», «Let Your Light Shine On» και «Natural – Nicola Conte Presents Stefania Dipierro» συμπληρώνουν τη δισκογραφία του. Στις 26 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί και το «People Need People» σε συνεργασία με τον Gianluca Petrella, εκπρόσωπο της νέας τζαζ σκηνής, με τον οποίο εξερευνά νέες φόρμες στον τρόπο γραφής και παραγωγής.
Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Dr Rubberfunk, The Bongo Hop, El Buho, Nicola Conte, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce, Palov κ.ά.