ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Εργαζόμενη αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις συνθήκες εργασίας στο Documento


Απάντηση με χιούμορ στο ανυπόγραφο άρθρο του in.gr περί bullying Βαξεβάνη στους συντάκτες

Με χιουμοριστικό τρόπο εργαζόμενη της εφημερίδας Documento, απάντησε στα όσα επικαλούνταν το ανώνυμο άρθρο στο in.gr του ομίλου του Β. Μαρινάκη, σχετικά με την αναξιοπιστία και τη.. δουλικότητα των εργαζομένων στην εφημερίδα του Κ. Βαξεβάνη (δείτε ΕΔΩ).
Διαβάστε τι έγραψε στο FB:
«Με αφορμή τον ανώνυμο λίβελο στο in. gr αποφάσισα να σας περιγράψω μία τυπική καθημερινή ενός συντάκτη του Documento για να γίνουν λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα γιατί καλά τα λέει το άρθρο αλλά του λείπουν βασικές λεπτομέρειες:
Το ξυπνητήρι χτυπάει με το γουενεβα-γουερεβα της Σακίρα (Όλοι ξέρουμε ότι τραγουδώντας το γρήγορα ακούγεται Μαρέβα – Μαρέβα)
Σηκωνόμαστε νωχελικά και πάμε στο μπάνιο. Ίσα που προλαβαίνουμε να τσιμπήσουμε μια φρυγανιά με Μαρ… εεε μερέντα.
Αφού ετοιμαζόμαστε πίνουμε δυο (το πολύ) γουλιές καφέ κάνουμε 3 φορές τον σταυρό μας μπροστά από την εικόνα του Κώστα Βαξεβάνη και φεύγουμε για το γραφείο.
Μπαίνουμε στη δουλειά και αφού λέμε «Μαρεβα» αντί για καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους ανοίγουμε λαιβ στριτ καμ και κοιτάμε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι.
Λίγο αργότερα ξεκινάει το μάθημα μυθοπλασίας. Μαζευόμαστε όλοι και με τη βοήθεια αξιόλογων συγγραφέων και σεναριογράφων προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι στην κατασκευή ειδήσεων, ειδικότερα στο πως μπορούμε να γεννήσουμε σκάνδαλα.
Ακολουθεί υποχρεωτικό τέταρτο με ρίψεις βελακιων σε στόχο με φωτογραφία της Μαρεβας.
Μετά μπαίνουμε σε σύσκεψη κατά την οποία ο καθένας από εμάς τρώει τουλάχιστον 3 βουρδουλιές μέχρι να πει με σωστή προφορά «Γκραμποφσκι» (είναι πολύ δύσκολο μη γελάτε) ενώ παράλληλα φιλάμε ανελλιπώς το χέρι του εκδότη ψιθυρίζοντας υποτακτικά «οφσορ»
Λίγο αργότερα γράφουμε πρόχειρα μια κατασκευασμένη είδηση, σαν έτοιμοι από καιρό, έχοντας γνώση από τα ταχύρρυθμα μυθοπλασίας που κάναμε νωρίτερα.
Φεύγοντας από το γραφείο επιστρέφουμε σπίτι με καθαρό δίχρονο μαθαίνοντας τα κόλπα του μοτοκρος για να είμαστε σε θέση να φτάσουμε τη μαρεβα στην Πάρνηθα.
Αφού επιστρέψουμε διαβάζουμε υποχρεωτικά 30 σελίδες από το βιβλίο «Ο άνθρωπος του τείχους» και βάζουμε να φάμε μπροστά στην τηλεόραση η οποία παίζει παλιά επεισόδια του Κουτιού της Πανδώρας, στα οποία εξεταζόμαστε απροειδοποίητα μία φορά το μήνα.
Πέφτουμε για ύπνο ακούγοντας υποχρεωτικά στο ριπιτ τη φωνή της Αλεκας κανελλιδου στο «Κάνει κρύο».

*«Ο άνθρωπος του τείχους», είναι βιβλίο του Κ. Βαξεβάνη ενώ το «κάνει κρύο» είναι τραγούδι σε στίχους Κ. Βαξεβάνη.