ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου - Πρώτος μάρτυρας ο Μπιμπίλας


Ευρύτερη διάσταση αποκτά η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου. Πλέον, οι εισαγγελικές αρχές θα αρχίσουν να ερευνούν όλες.. τις σχετικές καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών, προκειμένου να αποδώσουν ευθύνες για τυχόν ποινικά αδικήματα, που δεν έχουν ακόμα παραγραφεί. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήδη έχει κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.
Η Εισαγγελία κάλεσε ως μάρτυρα τον κ. Μπιμπίλα, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του και τα οποία αφορούν γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί. Ακόμη, ο κ. Μπιμπίλας θα κληθεί να καταθέσει και τις καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών, οι οποίες αφορούν σε αδικήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.
Πάντως η έρευνα, την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κων. Σπυρόπουλος, θα στραφεί σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός, διενεργεί ήδη την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόθεση της Εισαγγελίας είναι να επεκτείνει την έρευνα για το ελληνικό #metoo και ως προς άλλα πρόσωπα, ηθοποιούς-σκηνοθέτες, για τους οποίους οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν έχουν παραγραφεί και έτσι μπορούν να ερευνηθούν.
Σε περίπτωση που η Εισαγγελία κρίνει ότι στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, τότε θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.- πηγή: protothema.gr