ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Η «κυρία Σία» απαντά στον Γ. Παπαχρήστο


Απάντηση στον αρθρογράφο και σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργο Παπαχρήστο, δίνει η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου. Ο Γ. Παπαχρήστος επέκρινε τις.. πρόσφατες δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία ζητούσε την παραίτηση της Λίνας. Μενδώνη, με αφορμή τις καταγγελίες για γνωστό σκηνοθέτη του θεάτρου. Ο σύμβουλος έκδοσης των «Νέων» στα σχόλιά του αποκαλούσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «κυρία Σία».
Στην απάντηση της η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρει:
«Αγαπητέ κ. Παπαχρήστο ονομάζομαι Σία Αναγνωστοπούλου και ουχί κυρία Σία. Να δείτε οι ξένοι και ντόπιοι αναλυτές τι σοκ παθαίνουν όταν ένας δημοσιογράφος απευθύνεται εν έτει 2021 και στην εποχή του metoo σε μια κυρία αποκαλώντας την "κυρία Σία". Πάντως κ. Παπαχρήστο δεν ξέρω αν κατηγορηθώ για όσα έκανα ή δεν έκανα. Σίγουρα δεν θα κατηγορηθώ για ξεδιαντροπιά. Εσείς;» 
Ακολουθούν τα σχόλια του Γιώργου Παπαχρήστου στα οποία αντέδρασε η Σία Αναγνωστοπούλου:
Κάνει (βαρυσήμαντη και μόνο, φυσικά) δήλωση η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Σία (Αναγνωστοπούλου), την οποία τη γνωρίσαμε ως υπουργό στις κυβερνήσεις του «λεγάμενου» της ΠΦΑ, αλλά ουδείς ενθυμείται να μας πει – στοιχηματίζω δε επ’ αυτού – από ποιο υπουργείο πέρασε και ποιο έργο παρήγαγε. Δεν θα το κάνουμε θέμα τώρα αυτό, διότι ποσώς ενδιαφέρει αν η κυρία Σία για χιλιοστή τετρακοσιοστή πέμπτη φορά ζήτησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για τον Λιγνάδη (λες και η Μενδώνη καθοδηγούσε τον Λιγνάδη σε ό,τι έκανε ή δεν έκανε στο Εθνικό ή στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του!). Θα αναφερθούμε σε αυτές καθεαυτές τις δηλώσεις της κυρίας Σίας, διότι, όπως προανέφερα, δίνουν καινούργια ώθηση στις πολιτικές επιστήμες.Η κυρία Σία, αφού επιλέγει τη μέθοδο των… ρητορικών ερωτήσεων, για να εκθέσει το θέμα της (παραίτηση Μενδώνη για να ικανοποιηθεί ο αρχηγός μας) του τύπου «Σε ποια χώρα, τέλος, που υπάρχει τσίπα θα έφτανε η κυβέρνηση να καταγγείλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για χυδαιότητα, επειδή «τόλμησε» να κάνει το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις και παραιτήσεις;», προχωρεί σε κάτι ακόμη πιο υπέροχα δημιουργικό. Στο ακόλουθο:
«Όλα αυτά μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα αυτής της συγκεκριμένης ΝΔ, μείγμα Ακροδεξιάς και (προσέξτε με σας παρακαλώ, εδώ είναι το ψητό) ακραίου Κέντρου»!!!
Υπάρχει λοιπόν, ιδού η αποκάλυψη, και… ακραίο Κέντρο. Είναι το Κέντρο αυτό, που οι οπαδοί του πετάνε σαΐτες στο διάλειμμα των κινηματογράφων (όταν τέλος πάντων λειτουργούσαν οι κινηματογράφοι) βρίζει με φράσεις του είδους «άντε βρε να χαθείς από μπροστά μου, δεν θέλω να σε χαρακτηρίσω, ανυπόληπτε», έχει στα εικονίσματα φωτογραφίες του Ιωάννη Ζίγδη και του Γεωργίου Μαύρου, και πολλά αλλά εξτρεμιστικά!
Άντε τώρα, οι επιστήμονες να το αναλύσουν…