ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Σαν παλιός «εφημεριδάς»...


                                    Αιχμηρή επιστολή Κύρτσου στην εφημερίδα Καθημερινή

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος απάντησε μέσω μιας αιχμηρής επιστολής, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, σε «παραπολιτικό» της Καθημερινή, το οποίο αναφερόταν στον ίδιο..

Όπως αναφέρει η επιστολή του Γιώργου Κύρτσου:
«Αγαπητή Καθημερινή,
Σαν παλιός «εφημεριδάς» σε διαβάζω καθημερινά και βρίσκω την ύλη σου ενημερωτική, ποιοτική και ενδιαφέρουσα.
Θέλω όμως να καταγραφεί η έντονη διαφωνία μου για ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 14/2 και αφορά την πολιτική μου παρουσία και το πολιτικό μου μέλλον.
Το σχόλιο που δημοσιεύτηκε έχει ως εξής:
«Μετακομίζει;
Ο Γιώργος Κύρτσος έχει πληθύνει το τελευταίο διάστημα την κριτική του στη ΝΔ, ανεβάζοντας διαρκώς και λίγο περισσότερο την αντιπολίτευση. Το Μαξίμου έχει εκνευριστεί και έχει βάλει τον ευρωβουλευτή στη black list, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την ανανέωση της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ και στα εθνικά ψηφοδέλτια δύσκολα θα υπάρξει χώρος.
Αυτό δεν σημαίνει πως ο πολύπειρος δημοσιογράφος θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς κάποιοι λένε πως η κριτική που ασκεί είναι για να φτιάξει κλίμα αποχώρησης από τη ΝΔ και μεταπήδησης πιο δεξιά.
Εξάλλου, έχει υπάρξει στέλεχος του ΛΑΟΣ και σήμερα ένας πρώην βουλευτής του Καρατζαφέρη έχει δικό του κόμμα, που ίσως μπορεί να του εξασφαλίσει μία ακόμη θητεία στις Βρυξέλλες».

 Οι παρατηρήσεις μου στο κείμενο της εφημερίδας:
Πρώτον, δεν κάνω "αντιπολίτευση" αλλά συμβάλλω στην αναζήτηση της καλύτερης δυνατής πολιτικής διατυπώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις.
Δεύτερον, το «εκνευρισμένο» Μαξίμου που υποτίθεται ότι με έβαλε στην "black list" ακόμη και αν υπάρχει, είναι αναρμόδιο.
Η λίστα, ευρωβουλευτική ή βουλευτική, είναι ουσιαστικά προνόμιο του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Τον υποστήριξα με την υπογραφή μου και δυναμικά στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ όταν αρκετοί από το σημερινό "Μαξίμου" δεν είχαν καν σχέση με τη ΝΔ.
Η ποιότητα της σχέσης μου με τη ΝΔ προσδιορίζεται από δύο προσωπικότητες. Από τον πρόεδρο κ. Μητσοτάκη και τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μεϊμαράκη.
Επειδή έχω περάσει επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το υπόγειο και κυρίως από το ισόγειο του Μαξίμου, αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του παρασκηνίου που δεν βγάζει πουθενά και το ίδιο συνιστώ στον συντάκτη της εφημερίδας.
Τρίτον, μερικά από τα ζητήματα στα οποία έχω παρέμβει δημόσια, σε ορισμένες περιπτώσεις στην Κ.Ο. της ΝΔ συμβάλλοντας στον δημιουργικό διάλογο είναι:

  1. Ηλεκτροκίνηση στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άμεση απομάκρυνση από το ντίζελ.
  2. Ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τουριστικά λεωφορεία για να αποτραπεί ο συνωστισμός σε συνθήκες πανδημίας.
  3. Προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) για δανεισμό μέχρι 2% του ΑΕΠ για να χρηματοδοτηθούν το ΕΣΥ και η εκπαίδευση.
  4. Δημιουργία bad bank με βάση την πρόταση Στουρνάρα για να βγουν οι τράπεζες και η οικονομία γρηγορότερα από το τέλμα των κόκκινων δανείων.
  5. Υιοθέτηση της εκτίμησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εαρινή έκθεση του 2020 για πτώση του ΑΕΠ στην Ελλάδα κατά 9,5% το 2020 και επισήμανση ότι οι προγνώσεις για «μικρή ύφεση» 2% ή 4% δεν ήταν ρεαλιστικές. Τελικά είχαμε πτώση του ΑΕΠ της τάξης του 10%.
  6. Λήψη πρόσθετων μέτρων για την πανδημία και αξιοποίηση στοιχείων της πολιτικής άλλων χωρών όπως της Κίνας και της Νέας Ζηλανδίας. (Βλέπε και βιβλίο μου Στον λαβύρινθο της πανδημίας, εκδόσεις Κλειδάριθμος.)
  7. Πρακτική αδυναμία οργάνωσης της ανάκαμψης της οικονομίας εάν δεν προηγηθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.
  8. Υπέρ μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος αντί για υπουργικό συμβούλιο με 57 μέλη.
  9. Κατά της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα αποδειχθεί αντιπαραγωγική και κατά των σχετικών 1.000 προσλήψεων. Επιβολή της έννομης τάξης στα ΑΕΙ με το υπάρχον δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ εφόσον έχουμε, μετά την Κύπρο, τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών σε σχέση με τον πληθυσμό στην ΕΕ.
  10. Κάλυψη κενών στη στρατηγική εμβολιασμού που εφαρμόζεται σε ό,τι αφορά τα άτομα με χρόνια νοσήματα.

Αυτές και πολλές άλλες θέσεις μου έχουν διατυπωθεί δημόσια. Νομίζω ότι συμβάλλουν στον δημόσιο διάλογο και στην προσπάθεια βελτίωσης του κυβερνητικού έργου. Τα σχετικά θέματα απασχολούν συχνά, με εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο, τις στήλες της έγκυρης εφημερίδας σας.
Το πως ακριβώς ο συντάκτης σας ή οι πηγές του θεώρησαν ότι αυτού του είδους οι παρεμβάσεις προετοιμάζουν το έδαφος για να "μετακινηθώ" στο κόμμα Βελόπουλου είναι κάτι που ειλικρινά με ξεπερνά. Μπορώ να διαβεβαιώσω την εφημερίδα σας ότι δεν πάω πουθενά, εδώ, δηλαδή στη ΝΔ, θα μείνω.
Φροντίστε κι εσείς να αποφεύγετε σχολιασμούς και κατασκευές που δεν θα οδηγήσουν βέβαια στη δική μου "μετακόμιση" αλλά στη "μετακόμιση" της δημοσιογραφικής εγκυρότητας και αξιοπιστίας».

- πηγή: topontiki