ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Τα ΜΜΕ ως καθεστώς


O νόμος για τα ΜΜΕ που ψήφισε χθες η Νέα Δημοκρατία αντανακλά πεντακάθαρα το καθεστώς διαπλοκής με το οποίο κυβερνάται η χώρα.
Πρώτον, γιατί δίνει στους βαρόνους των ΜΜΕ ό,τι ζήτησαν. Και δεύτερον, γιατί παγιώνει τον.. κομματικό έλεγχο στη δημόσια τηλεόραση.
Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για αντικειμενικότερη επιλογή των διευθυντών της δημόσιας τηλεόρασης. Έκπληξη θα ήταν αν την έκανε δεκτή, αλλά εδώ δεν τηρήθηκε κανένα πρόσχημα.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ΕΡΤ ως λάφυρο. Και δεν είναι μόνο αυτό.
Την ώρα που η χώρα πλήττεται σε κάθε επίπεδο από την πανδημία και ευρύτατα στρώματα επαγγελματιών και εργαζόμενων βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, η κυβέρνηση ασχολείται με τον να εξισώσει τους μισθούς των εγκαθέτων της στη δημόσια τηλεόραση με τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου.
Κι αυτό είναι το λιγότερο. Γιατί στην πραγματικότητα ο νόμος αυτός έγινε για να πάρουν οι βαρόνοι των ΜΜΕ όλα όσα ζητούσαν. Όπως την απαλλαγή από την καταβολή του τέλους, αλλά και το δικαίωμα για ψηφιακές άδειες χωρίς διαγωνισμό. Αλλά όχι μόνο.
Την ώρα που κερδίζουν όλα αυτά και έχουν πάρει και εξοργιστικά μεγάλη χρηματοδότηση με πρόσχημα την πανδημία, βάζουν την κυβέρνηση να τους ανοίξει παράθυρο για απολύσεις προσωπικού. Και η κυβέρνηση, φυσικά, τους το ανοίγει πρόθυμα την ώρα που βρισκόμαστε σε κρίση. Ο κόσμος της εργασίας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Μετά από όλα αυτά, καμία εντύπωση δεν πρέπει πλέον να μας κάνει η λυσσαλέα υποστήριξη που παρέχεται στην κυβέρνηση από το μπλοκ των ΜΜΕ και των μεγάλων ιστοσελίδων.
Πρόκειται για καθεστώς το οποίο δεν πρόκειται να διακινδυνεύει τόσα προνόμια προς χάριν της αντικειμενικής ενημέρωσης. Προέχουν η αποβλάκωση και η χειραγώγηση του κόσμου.
AΥΓΗ / ΕDITORIAL (18.02.21)