ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Μπιμπίλας: Γιατί δεν καλεί ο εισαγγελέας όσους καταγγέλλονται για σεξουαλική κακοποίηση;


Στο ζήτημα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο του πολιτισμού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος.. Μπιμπίλας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open ο κ. Μπιμπίλας αναρωτήθηκε γιατί ο εισαγγελέας δεν έχει ακόμα καλέσει «αυτούς που καταγγέλλονται για τις πολύ σοβαρές κατηγορίες». Σημείωσε μάλιστα πως, όπως γνωρίζει, κανείς δεν έχει πάρει πίσω την καταγγελία του.
«Δεν θα σας απαντήσω ποιες είναι και πόσες είναι οι καταγγελίες. Όταν κάποιος έχει κατηγορηθεί από κάποιους θα πρέπει να παραλάβει τον φάκελο για να μπορέσει να απολογηθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί κάποιος φάκελος. Δεν μπορώ να σας πω αν τον πήρε, αν θα τον πάρει αύριο. Μπορώ να σας πω τη νόμιμη διαδικασία για τον φάκελο. Αυτός που έχει καταγγελθεί θα κληθεί για να δώσει εξηγήσεις. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία», επεσήμανε ο Σπ. Μπιμπίλας.
Αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Μπιμπίλας επισήμανε:
«Με πήρε αυτοβούλως και μιλήσαμε κάτω από όλα τα γεγονότα των ημερών. Ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα εργασιακά – μιας που κλείσαμε οι ηθοποιοί ακριβώς έναν χρόνο που δεν δουλεύουμε. Είμαστε σε πλήρη απραξία. Εκτός των ολίγων που δουλεύουν στην τηλεόραση όλοι οι άλλοι κάθονται στα σπίτια τους και κάποιοι από αυτούς παίρνουν τα 534 του κράτους. Η Πρόεδρος ήθελε να μάθει καταρχάς το εύρος της δυστυχίας που έχει πέσει πάνω στους ηθοποιούς εξαιτίας της φτώχειας και από την άλλη όλο αυτό με τα σκάνδαλα. Πολύ σωστά τόνισε ότι ναι μεν πρέπει να μιλάμε, αλλά πρέπει να συμβουλευόμαστε νομικούς και να πηγαίνουμε εκεί που πρέπει να δίνουμε τις καταγγελίες μας για να πιάνουν τόπο».