ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ο Γιώργος Παπαχρήστος απαντά στη Σία Αναγνωστοπούλου


Μέσα από την στήλη του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος απάντησε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Ο Γ. Παπαχρήστος επέκρινε τις.. πρόσφατες δηλώσεις, η οποία ζητούσε την παραίτηση της Λίνας. Μενδώνη, με αφορμή τις καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο σύμβουλος έκδοσης των «Νέων» στα σχόλιά του αποκαλούσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «κυρία Σία» και η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε δεόντως.
Τώρα ο Γ. Παπαχρήστος δίνει κι αυτός με τη σειρά του την δική του απάντηση:
«Εξέφρασα την περασμένη Τρίτη, τον προφανή ενθουσιασμό μου, διότι μια ελληνίδα πολιτικός, γράφει ιστορία στην παγκόσμια πολιτική επιστήμη, και θα βρεθώ και απολογούμενος από πάνω, μου φαίνεται. Αναφέρθηκα στην κυρία Σία (Αναγνωστοπούλου) βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, πρώην υπουργό αδιευκρινιστων καθηκόντων και αποτελεσματος, διότι εφηύρε και το εμφάνισε σε δήλωσή της (εξ ου και ο δικος μου ανυπόκριτος ενθουσιασμός) τον πολιτικο όρο “ακραιο κέντρο”, αλλά εκείνη δεν το εκτιμησε καθόλου (το αντιθετο βέβαια, θα έπρεπε να το κοιτάξω….).
Ως εκ τουτου εξέδωσε δηλωση, προσωπική, εις απάντησή μου, την οποια διαμοιρασε το γραφείο Τύπου του κομματος της χαράς, και την οποια καταχωρώ, ως έχει:
“Αγαπητέ κ. Παπαχρήστο ονομάζομαι Σία Αναγνωστοπούλου και ουχί κ. Σία.
Να δείτε οι ξένοι και ντόπιοι αναλυτές τι σοκ παθαίνουν όταν ένας
δημοσιογράφος απευθύνεται εν έτει 2021 και στην εποχή του metoo σε μια
κυρία αποκαλώντας την κ. Σία. Πάντως κ. Παπαχρήστο δεν ξέρω αν
κατηγορηθώ για όσα έκανα ή δεν έκανα. Σίγουρα δεν θα κατηγορηθώ για
ξεδιαντροπιά. Εσείς;”.
Κι εμείς, επίσης κυρία Σία μου, σας διαβεβαιώ. Ειδικά όταν ψευδώς παραλείπετε να αναφέρετε ότι στην αρχή του αρθρου μου, σας προσφωνώ με το πλήρες όνομά σας. Αλλωστε πως αλλιώς θα σας καταχωρούσε η παγκόσμια πολιτικη ιστορία; Υπάρχουν ενδεχομένως χιλιάδες κυρίες με το ονομα Σία, άλλα με το όνομα Σία Αναγνωστοπουλου, πολιτικος, μία. Κατά τα λοιπά, σας ενημερώνω πως δεν θα τσιμπήσω στον εύκολο εκβιασμό να με “τσουβαλιάσετε” στο #metoo, διότι έχω, εκπεφρασμένες, ξεκάθαρες αποψεις επί του θέματος, και επιπλέον ουτε ξάδερφος του Λιγνάδη είμαι, ούτε του Κιμούλη. Δεν ξέρω αν είναι ύποπτο -πάντως σπεύδω να το δηλώσω δηλαδή και αυτό- αλλά με τον Γιώργο είχαμε υπηρετήσει μαζί ένα φεγγάρι στο Ναυτικό.
( Η μικρή καθυστέρηση στην απάντηση, οφείλεται στο γεγονός ότι η ανακοίνωση της κ. Σίας, μέσω του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ μου κοινοποιήθηκε περι τις 9.30’ το βράδυ της Τετάρτης, όταν η στήλη ειχε κλείσει…)»