ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Λέτε να παραιτηθεί η Μενδώνη;


Το «Μενδώνη παραιτήσου» που κυριαρχεί στο Twitter δεν αποκλείεται  σήμερα (Παρασκευή) να γίνει πραγματικότητα. Ξαφνικά το απόγευμα της Πέμπτης στις 4:30, ήρθε ανακοίνωση πως η «Υπουργός.. Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη καλεί σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι». 
Πληροφορίες τη θέλουν να παραιτείται πάντως, μετά και τις αποκαλύψεις που «σκάνε» η μία μετά την άλλη για τον «γνωστό σκηνοθέτη». Τον «γνωστό σκηνοθέτη» που κατείχε προφανώς θεσμική, κρατική, θέση. Ειδάλλως τι θα την ενδιέφερε την υπουργό (μας) μία ακόμα καταγγελία. Εκτός και αν βγει πάλι αύριο και επαναλάβει πως «δεν υπάρχει κάποια επίσημη, επώνυμη καταγγελία». 
Το θέμα είναι αν η παραίτηση Μενδώνη (αν παραιτηθεί...) σβήσει την πολιτική φωτιά που έχει ανάψει. Δεν νομίζω. Άλλωστε υπήρχε η διαρροή από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι κάποιες επιλογές προσώπων δεν είναι δικές της.
Και κάτι ακόμα. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος την Πέμπτη, σε διαδικτυακή συζήτηση για τον πολιτισμό: αν δεν ήταν η Λίνα Μενδώνη που διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, να μας πει ποιος ήταν εκείνος που το έκανε. Κι εδώ λοιπόν, αγαπητοί μου, αρχίζει η πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία!
Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν