ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Πόσα θα παίρνουν (τελικά) ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΕΡΤ


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

* Μιλάμε για μισθούς τώρα, όχι φιστίκια που θα έλεγε κι ο συγχωρεμένος (;) ο Βγενόπουλος. Μισθούς του προέδρου και των στελεχών της ΕΡΤ, που όσο να ‘ναι προκαλούν το κοινό αίσθημα..Γιατί η προεδράρα θα παίρνει 6 χιλιάρικα το μήνα, όσα και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου δηλαδή, ενώ οι στελεχάρες θα ενθυλακώνουν το μισθό του γενικού γραμματέα, δηλαδή 4.650 ευρώ το μήνα.
Την ίδια ώρα, όπως έγραψαν στρατιωτικοί συντάκτες και δεν διαψεύστηκαν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που είναι επιφορτισμένος με την άμυνα της χώρας κι άμα πάει κάτι στραβά θα φορτωθεί αδιανόητες ευθύνες, έχει λαμβάνειν 2.950 ευρώ το μήνα.
Διότι έτσι και μπουκάρει ο Ερντογάν στην Ψωροκώσταινα, θα τον κατακεραυνώσουν τα δελτία ειδήσεων της κρατική (συγγνώμη, της δημόσιας) τηλεόρασης!
* Αλλά σας έχω κι ένα άλλο ωραίο από Θόδωρο Λιβάνιο στη Βουλή. Με δικά του λόγια:
«Η επιτυχία της ΕΡΤ στη διαφημιστική αγορά, θα ελαφρύνει τους πολίτες από το ανταποδοτικό τέλος».
Την ώρα που οι καναλάρχες του ιδιωτικού τομέα κλαίγονται ότι έχει πέσει η διαφημιστική δαπάνη, λόγω κορωνοϊού, κατά 50 %, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ καρβέλια ονειρεύεται…
* Πάμε όμως και στο ΕΣΡ, που πλάκωσε στα πρόστιμα τον ΣΚΑΪ για το Big Brother. Σε απλά ελληνικά το κανάλι πρέπει να πληρώσει 60 χιλιάρικα για τσακωμούς και απειλή για χειροδικία σε επεισόδιο του περασμένου Δεκεμβρίου και 90 χιλιάρικα για το περιστατικό με τον συμμετέχοντα από την Κρήτη που προέτρεπε σε σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών.
* Με το τελευταίο πρόστιμο δημιουργείται και ένα σημαντικό προηγούμενο, διότι η καφρίλα του παίκτη δεν προβλήθηκε ποτέ από την τηλεόραση παρά μόνο διαδικτυακώς. Το ΕΣΡ πάντως, βασιζόμενο στην ευρωπαϊκή οδηγία για τα οπτικοακουστικά μέσα, επέβαλε εν τέλει το πρόστιμο που αναλύεται ως εξής:
30 χιλιάρικα για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 30 χιλιάρικα για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και 30 χιλιάρικα για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο».

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost