ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου – Αποκλειστική προδημοσίευση της αυτοβιογραφίας του


Μη χάσετε, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 το αφιέρωμα του Δεύτερου Προγράμματος 103,7 στον «δικό μας» Μάνο Ελευθερίου. Το Δεύτερο θα μεταδώσει, αποκλειστικά για τους ακροατές του,.. αποσπάσματα από την υπό έκδοση αυτοβιογραφία του «Μαλαματένια Λόγια». Τα αποσπάσματα διαβάζουν ο Γιώργος Ανδρέου, ο Χρήστος Θηβαίος, η Νένα Μεντή, ο Μανώλης Μητσιάς, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την αυτοβιογραφική αφήγηση του Μάνου Ελευθερίου στους Σπύρο Αραβανή και Ηρακλή Οικονόμου, όπως προέκυψε από την τρίχρονη συστηματική συνάντησή τους τα κυριακάτικα πρωινά στο σπίτι του Μάνου Ελευθερίου.
Τα αποσπάσματα θα μεταδίδονται στο «και μισή» κάθε ώρας στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Δεύτερου.
Στις 13:00, στην εκπομπή του Μιχάλη Γελασάκη «Αδέσποτες Νότες», φιλοξενούνται οι επιμελητές της έκδοσης Σπύρος Αραβανής και Ηρακλής Οικονόμου.
Στις 17:00, στην εκπομπή του Κώστα Θωμαΐδη «Πλανόδιες Μουσικές», ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου μιλάει για τον «Νοητό Λύκο», για τις μνήμες του από τον Μάνο Ελευθερίου και τη σχέση τους η οποία οδήγησε στη σύνθεση του «Νοητού Λύκου», του τελευταίου ολοκληρωμένου ποιητικού κειμένου του Ελευθερίου που μελοποιήθηκε.
Στις 20:00, θα ακούσουμε το έργο του Μάνου Ελευθερίου «Ο γέρος χορευτής». Μία πρώτη μορφή του κειμένου είχε διαβάσει ο Μάνος Ελευθερίου στο Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας τον Ιούλιο του 2009. Στην εκπομπή, ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής παρουσιάζει αποσπάσματά του σε θεατρική απόδοση. Ο Μάνος Ελευθερίου ακούγεται στο ποίημά του «Και σε θυμάμαι ντυμένος Άμλετ» από τη συλλογή «Το νεκρό καφενείο», καθώς και στα «Θεατρικά προγράμματα» σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ακούγονται, επίσης, τα τραγούδια «Εν Ερμουπόλει» με τον Γιώργο Νταλάρα σε μουσική Μιχάλη Τερζή, «Μεταξουργείο» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Σπείρα-Σπείρα σε μουσική Κώστα Λειβαδά, «Αυτές οι ξένες αγκαλιές» με τη Θεοδώρα Μπάκα σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου, καθώς και το «Όταν θα κοιτάζω εσένα» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Μακεδόνα σε μουσική Διονύση Τσακνή. Τα εμβόλιμα μουσικά ιντερμέδια προέρχονται από μουσική που έγραψε ο Νίνο Ρότα για ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι.
Παραγωγή: Μάρα Καλούδη, Σιδερής Πρίντεζης