ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Η γενιά της Greta στην ΕΡΤ3


Είναι ηλικίας 12 έως 24 ετών. Μεγάλωσαν σ’ έναν κόσμο με ολοένα και πιο συχνά φαινόμενα ξηρασίας, πλημμύρας και πυρκαγιών. Δίνουν μια κοινή μάχη: αυτή της επείγουσας ανάγκης.. για την κλιματική αλλαγή.
Παρά τις πολιτισμικές και γεωγραφικές τους διαφορές, δίνουν τον ίδιο αγώνα: ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη για το φαινόμενο της αλλαγής του κλίματος, παλεύουν απέναντι στην αδράνεια των πολιτικών και προωθούν μια ριζική κοινωνική μεταβολή για την ανάδειξη της φύσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης ως πρωταρχικές προτεραιότητες του πλανήτη.
Στον απόηχο της δράσης της Greta Thunberg, οι νεαρές αυτές γυναίκες διαθέτουν ήδη τη χαρισματικότητα και την αυτοπεποίθηση κάποιων από τις σπουδαιότερες πολιτικές προσωπικότητες της ιστορίας. Ποιες είναι οι ακτιβίστριες αυτές που είναι αποφασισμένες να αλλάξουν τον κόσμο; Πώς μπορούμε να κατανοήσουμε την οργή τους; Τι ελπίδες τρέφουν για το μέλλον;
Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 21:10 στην ΕΡΤ3, στο ντοκιμαντέρ «Η γενιά της Greta/Generation Greta» σκηνοθεσίας Simon Kessler και Johan Boulanger, γνωρίζουμε εννέα νεαρές ακτιβίστριες που εμπνεύστηκαν από την Greta Thunberg.