ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Την «Αυγή» να πιστέψω ή τα «ΝΕΑ»;


Πείτε ότι είμαι ένας απλός αναγνώστης και θέλω να ενημερωθώ για την υπόθεση Παππά-Καλογρίτσα και τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Θέλω λοιπόν να μάθω τι πραγματικά συμβαίνει με την υπόθεση αυτή, είναι σκάνδαλο ή φιάσκο;..Τι συνέβη με τα 3 εκατομμύρια ευρώ που πήρε από μία Λιβανέζικη εταιρία η πλευρά Καλογρίτσα. Τα πήρε ως προκαταβολή για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή τα πήρε (με μυστικό σχέδιο του Νίκου Παππά και της τότε κυβέρνησης) προκειμένου να φτιάξει τηλεοπτικό κανάλι;
Δείτε λοιπόν τι διαβάζει (και καταλαβαίνει κατ' επέκτασιν) πρώτα ο αναγνώστης των ΝΕΩΝ:
«Σε αυτή τη βάση έχουν ανοίξει στο κυβερνητικό τραπέζι δύο σενάρια- και προετοιμάζονται και οι σχετικές εισηγήσεις: το πρώτο είναι της προανακριτικής επιτροπής για τον Παππά εφόσον τα στοιχεία κριθούν επαρκή. Αυτή είναι και η διάθεση της πλειοψηφίας των γαλάζιων, που αξιολογούν το υλικό που περιλαμβάνει η δικογραφία, το οποίο από μια πρώτη ματιά που έριξαν βουλευτές θεωρείται σημαντικό. ‘‘Έχει ζουμί η υπόθεση...’’, έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν ενδιαφέροντα e-mail των κρίσιμων ημερών του Αυγούστου του 2016 που ‘‘παίχτηκε’’ το σκηνικό με τις τηλεοπτικές άδειες, στα οποία στηρίζονται οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα για τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ από τον Όμιλο CCC για την εγγυητική επιστολή, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, ενώ περιλαμβάνονται και ένορκες καταθέσεις».
Δείτε όμως τι διαβάζει (και καταλαβαίνει κατ' επέκτασιν) και ο αναγνώστης της «Αυγής»:
«Σε φιάσκο μεγατόνων αποδεικνύεται για τη Νέα Δημοκρατία η υπόθεση του Χρήστου Καλογρίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την μήνυση του ίδιου του Καλογρίτσα και τις καταθέσεις δύο υπαλλήλων του. Το αν θα γίνει εξεταστική θα το αποφασίσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Mε βάση τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Ν. Παππά ο Χρ. Καλογρίτσας, τον κατηγορεί για ηθική αυτουργία, επειδή δήθεν τον παρέσυρε σε εικονικές συναλλαγές με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC (με έδρα την Ελλάδα). Η εν λόγω υπόθεση έχει κριθεί από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο και από τα ελληνικά πρωτοδικεία. Παράλληλα άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει ως συνήγορο τον Ανδρέα Λοβέρδο».
Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αν συναντηθούν ένας αναγνώστης των ΝΕΩΝ κι ένας της Αυγής να συζητήσουν για την υπόθεση Καλογρίτσα-Παππά δεν θα έχουν τίποτε κοινό να πουν.
Αν δεν πιαστούν και στα χέρια δηλαδή...

Δημήτρης Κανελλόπουλος / 2020mag