ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Σεξ χωρίς συναίνεση


Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου το βράδυ, στις 23:30, η ΕΡΤ3 θα προβάλει το γαλλικό ντοκιμαντέρ «Sexe sans Consentement/Unwilling Sex/ Σεξ χωρίς συναίνεση».
Μια ταινία-ντοκιμαντέρ που ερευνά την «γκρίζα» ζώνη της σεξουαλικής επαφής χωρίς συναίνεση.. Η Delphine Dhilly και η Blandine Grosjean δίνουν τον λόγο σε έξι γυναίκες που υπέκυψαν σε σεξουαλικές πράξεις ενώ αρχικά είχαν αρνηθεί. Υπέκυψαν. Δεν αντιστάθηκαν. Αυτή τη σεξουαλική σχέση δεν την ήθελαν. Δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, να του δώσουν να καταλάβει πως δεν ήθελαν.
Με τα πρόσωπά τους ανοιχτά, τολμούν να σπάσουν ένα ταμπού. Αυτό μιας ανεπιθύμητης σεξουαλικής σχέσης. Μια τραυματική ιστορία για την οποία μιλούν, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και πάνω απ 'όλα θυμούνται ότι ο άλλος δεν ήταν βιαστής. Ήταν φίλος, γνωριμία, φλερτ, μελλοντικός σύζυγος, ο οποίος, εκείνη την ημέρα, επέλεξε να προχωρήσει περισσότερο όταν εκείνες δεν το ήθελαν.
Κάποιες τις βλέπουν ως τις δυσάρεστες, αλλά αναπόφευκτες, εμπειρίες της νεότητας. Άλλες δεν τις έχουν διαχειριστεί ακόμα..