ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ισχυρισμοί για απόπειρα βιασμού από προβεβλημένο πρόσωπο των ΜΜΕ - Τι λέει η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ


Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου στον χώρο του αθλητισμού και τις απανωτές καταγγελίες για άσκηση λεκτικής-ψυχολογικής βίας και κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, αίσθηση προκαλεί και η πρώτη δημόσια αναφορά για τον χώρο των ΜΜΕ. Συγκεκριμένα -όπως.. αναφέρθηκε στην εκπομπή των Σκορδά-Λιάγκα, «Πρωινό», του ANT1- ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος, ισχυρίστηκε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, «απόπειρα βιασμού» σε βάρος συναδέλφου του δημοσιογράφου από γνωστό δημοσιογράφο - παρουσιαστή.
Στην ανάρτησή του γίνεται λόγος για «απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων» και προσθέτει ότι, κατά την άποψη του, είναι η σοβαρότερη περίπτωση μέχρι στιγμής, μετά την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και την 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

Tι λέει η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Στην εκπομπή μίλησε η Άρια Αγάτσα, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ που κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα: «Δεν έχει έρθει ακόμα σε μας καταγγελία. Ωστόσο, θέλω να σας πω ότι έχουμε ασχοληθεί με το θέμα. Η ΕΣΗΕΑ έχει εκδώσει δύο ανακοινώσεις στήριξης και παρότρυνσης σε όσους συναδέλφους θέλουν να μιλήσουν. Θέλω να πω ότι η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου έχει προκαλέσει κύμα δημόσιων καταγγελιών από θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και ανάμεσά τους είναι και δημοσιογράφοι. Δεν είναι κάτι πρωτάκουστο, απλά το αντιμετωπίζαμε σιωπηλά, στα όρια θα λέγαμε και του στρουθοκαμηλισμού. Το θέμα είναι ακανθώδες είναι περίπλοκο.
Γνωρίζω μία περίπτωση παλιά και όχι από το χώρο των media που ενώ κακοποιήθηκε και θέλησε να διαμαρτυρηθεί (ήταν μία περίπτωση όχι σαν της Σοφίας Μπεκατώρου - ήταν μία περίπτωση σαν τις άλλες που έχουν καταγγελθεί) τής είπαν "πρόσεξε γιατί θα σε βγάλουν τρελή". Αυτό το λέω σαν απάντηση του γιατί δεν μιλάνε οι άνθρωποι που κακοποιήθηκαν.
Επαναλαμβάνω ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές και βρίσκεται στο πλευρό όσων θέλουν να κάνουν καταγγελία και οφείλουμε να δείχνουμε τη δέουσα αυστηρότητα και ευαισθησία» είπε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα
- με πληροφορίες από το ethnos.gr