ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την διανομή των 14,5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ;


Έχω φρέσκα νέα από την κρατική διαφημιστική καμπάνια που ξεκινάει εντός Φεβρουαρίου για την προώθηση των εμβολίων (έχουμε εμβόλια, μέχρι να τελειώσουν και να τρέχουμε).
Λοιπόν, το καθαρό ποσό που θα διατεθεί εκτός ΦΠΑ για την τετράμηνη ή πεντάμηνη καμπάνια.. είναι περίπου 14,5 εκατ. ευρώ, άρα αρκετά πιο λίγα από εκείνη του «Μένουμε Σπίτι» του πρώτου κύματος που ξεσήκωσε τσουνάμι διαμαρτυριών από τους «αδικημένους» εκδότες, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλλά, φτου φτου να μην το ματιάσω, έχει συμφωνηθεί να πέσει το παραδάκι της καμπάνιας σε όλους. Τώρα, ποιοι είναι οι «όλοι».
Έχουμε και λέμε, τη διανομή αυτή τη φορά θα την κάνουν δυο και όχι ένα media shop από τα πολύ μεγάλα, η Tempo και η Wavemaker. Η πρώτη περισσότερο sites και εφημερίδες και η δεύτερη τηλεόραση και ραδιόφωνο. Τα δημιουργικά της νέας καμπάνιας ανέλαβε η επίσης γνωστή διαφημιστική εταιρεία Newtons, για την οποία oι φήμες λένε ότι πληρώθηκε καλά για τη δουλειά της από Ίδρυμα, ως δωρεά προς το Κράτος, αλλά βέβαια λογικό είναι γιατί θα φτιάξει 4-5 τηλεοπτικά σποτς με ακριβές παραγωγές, οπότε έχει και έξοδα.
Τα δυο media shop είναι να παίρνουν τα συνήθη, μια προμήθεια της τάξεως του 2% (στο σύνολο του ποσού) αλλά μπορεί και να μην πάρουν, ως προσφορά στον αγώνα κατά της πανδημίας.
Τώρα, στο «ζουμί», ήτοι πώς θα μοιραστεί το «μπικικίνι»:
Μου λένε ότι ένα 30% προορίζεται για την επαρχία, δηλαδή σχεδόν 5 εκατ. ευρώ έφυγαν από την πράξη έτσι… για να πάρουν ανάσα και οι μικροί του χώρου των Μέσων (διάβαζε, «να τους έχουμε ευχαριστημένους στην κρίση»). 
Τα υπόλοιπα λεφτά, όπως έχει πει ο αρχηγός (το Μέγαρο Μαξίμου) δίκαια η μοιρασιά, ό,τι «βγάζουν» τα κλικς, οι πιστοποιημένες κυκλοφορίες και οι μετρήσεις για τα ραδιοτηλεοπτικά. Μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, μαθαίνω, είπε στα media shop να αναλάβουν εκείνα με ευθύνη για την ορθή διανομή των κονδυλίων και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ζητηθεί έλεγχος και η αιτιολόγηση. Όπερ μεθερμηνευόμενον, «παιδιά, προσοχή».

- από τη στήλη Dark Room στο newmoney