ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Προαυλισμός (ή κυριακάτικη βόλτα)


Οι Κυριακάτικες βόλτες των σχετικά εγκλείστων με τις μάσκες είναι μια πραγματικότητα που ίσως, όταν περάσει αυτή καταιγίδα που ζούμε, μείνει ως μια καλή παρενέργεια της καραντίνας. Η παραλία του Παλαιού Φαλήρου ήταν γεμάτη και σήμερα με κόσμο, ίσως είδες τα πλάνα στις ειδήσεις..Ο ήλιος που μας έκανε συντροφιά έκανε τη μέρα ακόμη πιο ξελογιάστρα και δεδομένης της κλειστής εστίασης, η βόλτα ήταν η μόνη λύση για να ξεσκάσει ο μασκοφόρος πολίτης.
Οι στιγμές είναι σημαντικές έτσι που έχει γίνει η ζωή μας. Είναι δύσκολο να σχεδιάσεις να κάνεις πλάνα, σχεδόν έχουμε ξεχάσει να ονειρευόμαστε, οπότε ζούμε τη στιγμή και, μεταξύ μας, δεν είναι καθόλου κακό να μπορούμε να χαιρόμαστε αυτό που έχουμε τώρα και να μη μιζεριάζουμε για ό,τι μας λείπει ή νομίζουμε ότι μας λείπει.
Ξέρεις με το σουλάτσο ανοίγει και το μυαλό και μπορείς να σκεφτείς πιο καθαρά. Οκ, κάνει καλό και στο σώμα, αλλά νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια εκείνο που χρειάζεται να ελευθερωθεί και να «γυμναστεί» είναι το μυαλό μας.
Το έχουμε γεμίζει με τις τοξίνες του άγχους και το έχουμε κάνει πλαδαρό. Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε καθαρά. Ξεχάσαμε να σκεφτόμαστε αισιόδοξα.
Ο σκληρός ρεαλισμός μας δένει στη γη και δεν αφήνει ούτε το μυαλό, το κατεξοχήν ταξιδιάρικο κομμάτι του εαυτού μας, να πετάξει όπου θέλει.
Κοιτώ στα μάτια τους μασκοφόρους συν-περιπατητές και προσπαθώ να φανταστώ τι σκέφτονται και αν η καλή μέρα, ο ήλιος και αύρα της θάλασσας μπορεί να τους κάνουν να ταξιδεύουν.
Μπορεί να μοιάζει με υποχρεωτικό προαυλισμό φυλακισμένων η περατζάδα στην παραλία είναι όμως μια ελάχιστη απόδραση.
Μπορεί να αισθάνεται υποχρεωμένος ο καθένας να βγει να περπατήσει, αφού αυτό κάνουν όλοι Κυριακάτικα, όμως τελικά στο τέλος, όταν φτάσει καμένος από τον ήλιο, γεμάτος από εικόνες στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο για το σπίτι , ε, κάτι έχει κερδίσει.
Ελπίζω να μείνει ως καλή παρενέργεια της υγειονομικής κρίσης η αγάπη για την βόλτα. Και θέλω να αισθάνομαι ότι μπορεί να μας κάνει όλους λίγο πιο αισιόδοξους για ό,τι έχουμε, για ό,τι είμαστε σήμερα που προαυλιζόμαστε!
Καλή εβδομάδα σε όλους!

Γιάννης Καφάτος / niewtag