ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Καταγγελίες από Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου και Δροσάκη


Πάνω από 1000 καταγγελίες στο ΣΕΗ

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και την αρχή του ελληνικού #Μetoo οι καταγγελίες είναι σχεδόν καθημερινές. Όπως μεταδόθηκε από το Mega, σε καταγγελία στο Σωματείο Ηθοποιών..
προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη εναντίον γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.
Οι τρεις ηθοποιοί τον κατηγορούν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό και ζητούν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Σημειώνεται ότι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προχώρησε σε συγκρότηση χθες, Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Kαταγγελίες στο ΣΕΗ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νεοσύστατου πειθαρχικού σώματος του ΣΕΗ, ηθοποιό Πασχάλη Τσαρουχά, το σωματείο έχει δεχθεί σωρεία καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης τις τελευταίες ημέρες.
Ο Πασχάλης Τσαρούχας, ανέφερε το πρωί στον ΑΝΤ1 πως «υπάρχουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί πάνω από 1.000. Υπάρχουν παιδιά που ζητάνε να έρθουν να μιλήσουν».
Πρόσθεσε επίσης ότι κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 νέες περιπτώσεις, ενώ κάλεσε όσους ηθοποιούς έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις να το καταγγείλουν εγγράφως στο ΣΕΗ, υπενθυμίζοντας ότι καθημερινά από τις 10 το πρωί εώς τη 1 μετά το μεσημέρι θα βρίσκεται εκπρόσωπος του Πειθαρχικού στο Σωματείο.
Όπως σημείωσε αναλυτικά «η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλα αυτά, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από εχθές το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ρόλος και η λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ δεν έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη. «Είμαστε ένα καθαρά σωματειακό όργανο. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης. Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο».