ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Μπιμπίλας για παρενοχλήσεις: Ετοιμάζονται καταγγελίες για 10 άντρες, από άντρες και γυναίκες


Να μη γίνονται καταγγελίες σε τηλεπαράθυρα, αλλά να παίρνουν τη νομική οδό

Μεγάλη συνέχεια σε καταγγελίες συναδέλφων του για λεκτική αλλά και σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου, με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις κατά Κιμούλη και  Σπυρόπουλου, προανήγγειλε  ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας..
Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το Πρωινό» είπε ότι οι καταγγελίες ηθοποιών που έχει δεχθεί το Σωματείο αφορούν τουλάχιστον δέκα πρόσωπα, άνδρες.
«Είναι όλοι άνδρες. Γυναίκες και άνδρες έχουν καταγγείλει αυτά τα πρόσωπα για κάθε είδους βία, για λεκτική, για παρενοχλήσεις και για εργασιακή βία. Εμείς ως υπεύθυνο Σωματείο δεν θα βγούμε να καταγγείλουμε επωνύμως κανέναν. Εμείς συνιστούμε στα μέλη μας να μην βγαίνουν στα παράθυρα, να μην γράφουν στο Facebook καταγγελίες γιατί μπορεί να φέρουν μηνύσεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Να έρχονται στο Σωματείο».
Επίσης, διευκρίνισε ότι «δημιουργήθηκε μια ένταση ότι το Πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ που είναι θεσμικό όργανο ήδη έχει διαγράψει ανθρώπους. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο».
Κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης, ότι «δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο για τα προβλήματα των ηθοποιών εν μέσω της πανδημίας. Μόλις μπήκε στη μέση κλειδαρότρυπα, έχει γίνει μπαράζ εκπομπών κίτρινου Τύπου». Πρόσθεσε, πως «η έκταση είναι δυσανάλογη με το πόσοι εμπλέκονται. Δεν είναι όλο το θέατρο βόθρος».
Μιλώντας για τις ενέργειες του Σωματείου, τόνισε ότι θα συσταθεί Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπου θα αποτελείται από ψυχολόγους και νομικούς, ώστε να αντιμετωπίζονται αυτά τα φαινόμενα μέσω της δικαιοσύνης. Κάλεσε παράλληλα τους συναδέλφους του να μην προβαίνουν σε δηλώσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή εκπομπές ώστε να μπορέσουν να προφυλαχθούν νομικά, «να πάμε με νομικό τρόπο».
Eπίσης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι θα πρέπει όσοι καταγγέλουν αυτά τα περιστατικά να προτιμούν τη νομική οδό και όχι τα «τηλεπαράθυρα» όπως είπε. Κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης, ότι «δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο για τα προβλήματα των ηθοποιών εν μέσω της πανδημίας. Μόλις μπήκε στη μέση κλειδαρότρυπα, έχει γίνει μπαράζ εκπομπών κίτρινου Τύπου». Πρόσθεσε, πως «η έκταση είναι δυσανάλογη με το πόσοι εμπλέκονται. Δεν είναι όλο το θέατρο βόθρος».