ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιογραφία κατά το δοκούν από την «Καθημερινή»

«Κλιμακώνεται η ένταση στην Τουρκία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Καθημερινής» που συνοδεύει την κεντρική, μεγάλη, φωτογραφία της πρώτης σελίδας. Και είναι φωτογραφία από.. τη χθεσινή, φοιτητική, διαδήλωση.
Διαδηλώνουν οι φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη και διαμαρτύρονται επειδή η κυβέρνηση του Ερντογάν διόρισε η ίδια τον πρύτανη στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.
Το περίεργο ωστόσο δεν είναι που η «Καθημερινή» ασχολείται με τις φοιτητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία και τις αναδεικνύει πρωτοσέλιδα. Το περίεργο είναι ότι δεν ασχολείται και με τις φοιτητικές διαδηλώσεις που γίνονταν την ίδια ημέρα και στην Ελλάδα. Σε πολλές πόλεις της χώρας μας και με πολύ κόσμο. Μαζικές.
Ούτε λέξη στην 1η σελίδα από την «Καθημερινή» για τις δικές μας διαδηλώσεις. Λες και δεν συνέβησαν ποτέ. Αόρατες. Τις εξαφάνισε η εφημερίδα. Αλλά ευαισθητοποιήθηκε που οι φοιτητές αντέδρασαν στην Κωνσταντινούπολη επειδή ο πρόεδρος της χώρας διόρισε δικό του πρύτανη.
Ευαισθησία κατά το δοκούν.
Εχει γραφτεί κάτι αντίστοιχο και για τον ΣΚΑΪ. Οταν πραγματοποιούνται φοιτητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, είναι «ήρωες, εναντιώνονται στον Ερντογάν, παλεύουν για τα δικαιώματά τους», όταν ζούμε φοιτητικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, είναι «αλήτες, ταραξίες, γουστάρουν παρανομία, μεταδίδουν τον κορονοϊό».
Δημοσιογραφία κατά το δοκούν. 

Δημήτρης Κανελλόπουλος / 2020mag