ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: «Με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια»


Μία δήλωση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη δια του δικηγόρου του και δύο -τουλάχιστον αινιγματικές– αναρτήσεις της ηθοποιού Πηνελόπης Αναστασοπούλου αλλά και του Αντώνη Καφετζόπουλου πυροδοτούν νέο κύκλο σεναρίων και ερωτηματικών σε μία χρονική στιγμή.. που πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιστατικά παρενόχλησης στον καλλιτεχνικό χώρο.
Στη δήλωσή του, ο Πέτρος Φιλιππίδης κάνει λόγο για τηλεδίκες και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος για όποιον δεν σεβαστεί τις επιθυμίες του.
Την ίδια ώρα, σε μερίδα κοινωνικών δικτύων και ιστοτόπων σχολιάζεται και συνδέονται με την τοποθέτηση Φιλιππίδη, χωρίς να υπάρχουν άλλες ενδείξεις μέχρις στιγμής, οι αναρτήσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου («Είσαι πιο ισχυρή από ό, τι γνωρίζεις και φοβούνται τη μέρα που θα το ανακαλύψεις») αλλά και του Αντώνη Καφετζόπουλου, ο οποίος έγραψε στο Facebook:
«Υπάρχει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια; ή εγω δεν το είχα ξανακούσει;»
Η διά του δικηγόρου δήλωση του κ. Πέτρου Φιλιππίδη αναφέρει:
«Με λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου».
«Αξιοσημείωτο είναι ότι ακολουθείται ένα modus operandi ομαδοποίησης περιπτώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, χρόνο και πρόσωπα, με κοινό σημείο αναφοράς τη στοχευμένη απόδοση κατηγορίας. Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππίδης.
«Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα. Για όποιον δεν σεβαστεί αυτήν την ειλικρινή και αυθόρμητη τοποθέτησή μου, επιφυλάσσομαι ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου» καταλήγει.