ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Θ. Καρτερός: Η υφυπουργός υποβιβάζεται σε συνοδό της συζύγου


Σκληρή κριτική ασκεί για μια ακόμη φορα ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός στον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του . Αυτή τη φορά εξαπολύει τα βέλη του με αφορμή την επίσκεψη της  Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων,..συνοδεία της υφυπουργού Εργασίας Μαρίας Συρεγγέλα.
«Η υφυπουργός υποβιβάζεται σε συνοδό της συζύγου» σχολιάζει ο Καρτερός το σχετικό δελτίο Τύπου συμπληρώνοντας: «Και κανένας δεν σκέφτηκε, προφανώς ούτε ο πρωθυπουργός, ή, αν το σκέφτηκαν, το έγραψαν εκεί που μας γράφουν όλους, ότι αυτό δεν είναι θεσμικά σωστό. Δεν δίνει στον πολίτη μήνυμα δημοκρατίας, αλλά οικογενειοκρατίας».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Καρτερού στην Αυγή:
"
«Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων επισκέφθηκαν η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα... Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η κ. Συρεγγέλα συναντήθηκαν με στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου... Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα βίας, συνεχάρη το προσωπικό...».
Έτσι ακριβώς τα λέει δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Η υφυπουργός ακολουθεί και στην πράξη, και γραπτώς, τη σύζυγο. Η σύζυγος ανυμνείται ως ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη. Η σύζυγος συγχαίρει το προσωπικό. Η υφυπουργός υποβιβάζεται σε συνοδό της. Και κανένας δεν σκέφτηκε, προφανώς ούτε ο πρωθυπουργός, ή, αν το σκέφτηκαν, το έγραψαν εκεί που μας γράφουν όλους, ότι αυτό δεν είναι θεσμικά σωστό. Δεν δίνει στον πολίτη μήνυμα δημοκρατίας, αλλά οικογενειοκρατίας
Υπάρχει εδώ ένα πρόβλημα με τον Μητσοτάκη. Με τον Μητσοτάκη, όχι με την Μαρέβα. Διότι αυτός επιτρέπει αυτού του είδους την πασαρέλα. Τη μια στον ΟΗΕ η σύζυγος, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία. Την άλλη στην Καλαμάτα, εκτός νομού, κάτι που για τους κοινούς θνητούς επισύρει ποινές. Την παράλλη στα Τρίκαλα για να συνδράμει τον αγώνα κατά της βίας των γυναικών. Πάλι εκτός νομού. Και ενδιαμέσως μοτοκρός στην Πάρνηθα, υπό τους γέλωτες του Τύπου που μας καλεί να σεβόμαστε τα μέτρα κατά της πανδημίας.
Εντάξει, είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έχει ειδική ευαισθησία για τη σύζυγό του. Ό,τι την αφορά, από τις αποκαλύψεις για το σπίτι του Βολτέρου μέχρι τις βόλτες εν καιρώ καραντίνας, τα θεωρεί άνανδρες επιθέσεις. (Ο ίδιος, βέβαια, δεν δίστασε να συκοφαντήσει τον νεκρό πατέρα του Τσίπρα στη Βουλή, αλλά ας μείνουμε στο θέμα.) Για τις βόλτες εκτός νομού και νόμου, όπως και για την εικόνα της υφυπουργού που εμφανίζεται ως παρατρεχάμενη, έχει κάτι να πει; Να εξηγήσει ποιος δημοκρατικός κανόνας επιτρέπει κάτι τέτοιο;
Διότι, η Μαρία Συρεγγέλα, ως μέλος της κυβέρνησης, εκπροσωπεί ένα δημοκρατικό αξίωμα και επωμίζεται εκ του νόμου και του συντάγματος θεσμικές ευθύνες. Η Μαρέβα Σύρε-κι-έλα, τι ακριβώς εκπροσωπεί; Ποιες ευθύνες επωμίζεται; Η σχέση της με τον πρωθυπουργό τής παρέχει προνόμια που αγνοούμε; Για να ξέρουμε, δηλαδή..."