ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Αποδοκιμασίες για τον Μητσοτάκη στην Ικαρία (BINTEO)


Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό κάτοικοι της Ικαρίας. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Κηρύκου όπου πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να.. διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα καταστολής, αλλά και τη φτώχεια και την ανεργία που βιώνουν από την πολιτική της κυβέρνησης.
Παρά το κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας εκατοντάδες Ικαριωτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου, η κεντρική τοποθέτηση έγινε από τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Ικαρίας. Εκτός από την τοποθέτηση της ΕΛΜΕ, χαιρέτισαν και άλλοι φορείς, ενώ τοποθετήσεις υπήρξαν και από την πλευρά της ΕΡΓΑΣ και της ΠΥΞΙΔΑΣ.
Κάτω από την συνεχή παρουσία πρωτοφανών για το νησί αστυνομικών δυνάμεων, οι συγκεντρωμένοι μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποίησαν πορεία προς το λιμάνι, για την «υποδοχή» του πρωθυπουργού. Με τα πανό της ΕΛΜΕ και του Νοσοκομείου, με παλμό και συνθήματα στάλθηκε ένα σαφές μήνυμα ότι ο ικαριακός λαός δεν πρόκειται να γίνει μαϊντανός στις κυβερνητικές φιέστες.
Μετά την άφιξη του πρωθυπουργού, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να ξεφύγουν από την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων και με τα πανό να εμφανιστούν μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου, τη στιγμή που είχε στηθεί η πρωθυπουργική φιέστα.
Οι δυνάμεις ασφάλειας απομάκρυναν όπως - όπως τον πρωθυπουργό από το χώρο. Η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας τελείωσε τρεισήμισι ώρες μετά την έναρξή της, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα αντίστασης και αγώνα.
- πηγή: efsyn