ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Τα κακάκια μας μαρτυράνε ποιοι είμαστε!


Οι πιο απεχθείς εκκρίσεις μας, τα κακάκια μας, μιλάνε και δε λένε τα καλύτερα για μας!
Θα έχετε ακούσει ή διαβάσει ειδήσεις που αναφέρουν «οι μετρήσεις στα λύματα… κλπ». Αυτό τι.. σημαίνει; Σημαίνει ότι υπάρχουν επιστήμονες που παίρνουν δείγματα από τα κακάκια και τα τσισάκια μας και τα μελετούν.
Τα σκουπίδια των σταρ ήταν πάντα στο στόχαστρο ρεπόρτερ του κίτρινου τύπου για να προκαλέσουν κουτσομπολίστικα ρεπορτάζ. Τα βλέπαμε κατά καιρούς στις εξωτερικές ειδήσεις των δελτίων και νομίζω ότι κάποιες ριαλιτοεκπομπές στην Ελλάδα το είχαν κάνει δειλά. Τέλος πάντων!
Το θέμα είναι ότι είμαστε, μεταξύ άλλων, και τα σκουπίδια μας και φυσικά οι εκκρίσεις μας.
Σκ@τοκατάσταση αλλά δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας σ’ αυτά που βρίσκουν οι επιστήμονες μελετώντας τα λύματα σε περιοχές της Ελλάδας.
Κατ’ αρχήν βρίσκουν ενδείξεις κορωνοϊού και βοηθάνε τους ειδικούς να καταρτίζουν το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Κοίτα τι άλλο βρίσκουν: Αύξηση στη χρήση ψυχοφαρμάκων.
Τα ψυχοφάρμακα είναι πολύ παρεξηγημένα. Το ίδιο η χρήση τους και οι χρήστες τους.
Τα ψυχοφάρμακα είναι σωτήρια για κατηγορίες ασθενών που χάρις σ’ αυτά μπορούν να ζουν μια καθημερινότητα όπως όλοι μας. Τα ψυχοφάρμακα που λαμβάνονται με την συνταγή και την παρακολούθηση του γιατρού είναι κανονικά φάρμακα και κακώς «παρεξηγούν» κάποιοι τη χρήση τους και τους χρήστες τους.
Η αύξηση τους όμως στα λύματα δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την συναισθηματική, ψυχολογική και εσωτερική βλάβη που προκαλούν τα μέτρα για την πανδημία.
Είμαστε πιο ευάλωτοι και μπράβο σε όλους όσοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται βοήθεια και τη ζητάνε.
Ο κορωνοϊός, το έχω ξαναπεί, είναι μια μοναχική αρρώστια. Απομονώνει τον ασθενή, απομονώνει τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς.
Οι αλλαγές στις ζωές μας λόγω των μέτρων της πανδημίας έχουν αρχίσει να αφήνουν ένα σκληρό αποτύπωμα μέσα μας και αυτή η ψυχολογική πίεση θα έχει πολλές παρενέργειες ακόμη κι όταν περάσει η καταιγίδα που ζούμε.
Το άλλο που έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα, στην Αθήνα τουλάχιστον, είναι η αύξηση κατανάλωσης κοκαΐνης, κι αυτό ομολογώ ότι είναι ένα εύρημα που με μπέρδεψε. Δεδομένης και της τιμής του εν λόγω ναρκωτικού αλλά και της «λογικής» του. Φαίνεται ότι για κάποιους «λεφτά υπάρχουν» για τη δόση τους μέσα στην ερημιά τους κι ας μην πάνε σε κλαμπ, σε τρελά πάρτι και όπου αλλού κατά τη γενική φιλολογία γίνεται χρήση της κόκας. Εκτός αν ακόμη γίνονται τέτοιου είδους δραστηριότητες και δεν το ξέρουμε.
Αυτές οι ενδείξεις στα λύματα είναι ανησυχητικές. Το ίδιο ανησυχητικές με την αύξηση των κρουσμάτων που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε νέα πιο σκληρά μέτρα που ελπίζω να μας προφυλάξουν αλλά σίγουρα θα μας πάνε πιο μακριά από αυτό που ξέραμε ως την κανονική μας ζωή!
Τα κακάκια λοιπόν λένε αλήθειες, μιλάνε, και μας φέρνουν αντιμέτωπους με κομμάτια του εαυτού μας που μπορεί να κάνουμε ότι δε βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουμε!
Καλή δύναμη, τι άλλο να πω!

Γιάννης Καφάτος / viewtag