ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Εστίαση: Αυτό είναι το βίντεο που ενόχλησε τον Άδωνι Γεωργιάδη


Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έχει ενοχληθεί σφόδρα από την σκληρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α) με ένα βίντεο. Πρόκειται για ένα θεατρικό σκετς, από την ομάδα Bad Eggs που με ωμό τρόπο.. παρουσιάζει την ανυπαρξία πολιτικής της κυβέρνησης για τη στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και των δεκάδων χιλιάδων επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης.
Ο τίτλος του θεατρικού σκετς είναι «Η εστίαση πέθανε» και από τις 30 Ιανουαρίου, που αναρτήθηκε από τον σύλλογο στο youtube, έχει πάνω από 80.000 views.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και μάλιστα είπε ότι λυπάται που το βίντεο έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση.
Ο Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α που ιδρύθηκε το 1939, σίγουρα βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να θέσει το ζήτημα της οικονομικής ασφυξίας και απόγνωσης που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», παραδέχθηκε ότι η απάντηση του του για τα «κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης», ήταν μια λεκτική υπερβολή την οποία χρησιμοποίησε απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή. 

 Απαντώντας στην παρέμβαση του κ. Δαβαρώνη, Προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει αποτελεσματικά, είπε ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που πήραν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον κ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

ΣΥΡΙΖΑ: ο Γεωργιάδης δεν είχε το θάρρος να ζητήσει μια συγνώμη

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον ΑΝΤ1, αναφέρει ότι «ο κ. Γεωργιάδης που εχθές με πρωτοφανή αλαζονεία ζητούσε να παραδώσουν σε αυτόν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους οι καταστηματάρχες της εστίασης, σήμερα, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τα έριξε στον κ. Σταϊκούρα που άφησε την εστίαση εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης. Δεν είχε το θάρρος να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φέρει δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενους, ούτε τόλμησε να απαντήσει εάν μπορεί ο ίδιος να ζήσει με 534 ευρώ το μήνα. Και φυσικά, δεν είπε ούτε μισή κουβέντα για μη επιστρεπτέα ενίσχυση, κούρεμα ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην εστίαση. Με λίγα λόγια, ο κ. Γεωργιάδης δεν μετανιώνει για τίποτα. Απλά περιμένει μετά τα λουκέτα και τις αθρόες απολύσεις, να του παραδώσουν τα κλειδιά».

ΜέΡΑ25: Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Γεωργιάδη

Σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρεται «Ένας άνθρωπος με ενσυναίσθηση θα συνέπασχε με τους πλητόμενους επαγγελματίες της εστίασης. Ένας αρμόδιος Υπουργός θα τους πρόσφερε λύσεις, λύσεις κι άλλες λύσεις. Ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε ότι δεν θα είναι τίποτα από τα δύο, και ότι το μόνο που είναι αποφασισμένος να προσφέρει σε αφθονία, είναι ειρωνεία και χλεύη από τα κοινωνικά δίκτυα προς τους δοκιμαζόμενους. Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και επιχειρηματίες της εστίασης ανήκουν στους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας που απαιτούν τη στήριξη και όχι τη χλεύη των κυβερνώντων».