ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Νέο φιάσκο με αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών


Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το νέο φιάσκο με τις αναβολές εμβολιασμών των υγειονομικών, που ήταν προγραμματισμένοι γι' αύριο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διαψεύσει τις καταγγελίες.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, αναβάλλεται η έναρξη εμβολιασμών σε μία σειρά νοσοκομείων, όπως το.. «Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς, Καραμανδάνειο, Βόλου, Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρρισίας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Χαλκίδας, Μυτιλήνης και Ρεθύμνου. Καταγγελίες υπάρχουν επίσης για τα νοσοκομεία Κω, Ρόδου και Βενιζέλειο στο Ηράκλειο.
Η ΟΕΝΓΕ επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση και απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, αφού συμπεραίνει πως θα καθυστερήσει η πρώτη φάση του, που περιλάμβανε όλα τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης έως τις 20 Ιανουαρίου.
«Έχουμε σηκώσει και σηκώνουμε μεγάλο βάρος, είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι στον ιό, αντιμετωπίζουμε υπερτριπλάσιο κίνδυνο συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό και ως αντάλλαγμα έχουμε την υποκριτική υποκριτική στάση της κυβέρνησης και καμία κουβέντα για τα αιτήματά μας».
Η Ομοσπονδία τονίζει πως η χθεσινή αποτυχημένη απόπειρα να διαψεύσει τις καταγγελίες υγειονομικών «έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοιων κυβερνητικών ενεργειών που δείχνουν πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την προπαγάνδα και όχι για την ουσία».

Βολές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΚΚΕ

Νέα πυρά για το ζήτημα αλλά και ευρύτερα για την διαχείριση της πανδημίας εξαπολύουν σήμερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και ότι «η επιτελική της ανικανότητα βυθίζει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια».
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα επιβεβαιώνει το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της» σημειώνοντας τα εξής:
Ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών.
Ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες.
Εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία
Με αφορμή τους εμβολιασμούς υγειονομικών το ΚΚΕ άσκησε επίσης σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την «ακέραια ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής» αναφέροντας ότι «η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό».
Το ΚΚΕ επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται ξανά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία κι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται ούτε οι αναγκαίοι όροι για τον εμβολιασμό εξασφαλίζονται».
Επίθεση για το ζήτημα των εμβολιασμών των υγειονομικών εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής. «Αυτοσχεδιασμοί και ανικανότητα από την Κυβέρνηση και στους εμβολιασμούς» αναφέρει ο φορέας συμπληρώνοντας πως «Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, περί του αντιθέτου, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε κρίσιμα νοσοκομεία με κλίνες COVID -19». «Περιμένουμε απάντηση τώρα για το τι έχει συμβεί. Όχι άλλο ράβε-ξήλωνε εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας» τονίζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Στο μεταξύ η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε πως «η διαδικασία εμβολιασμού είναι σημαντικό να εξελιχθεί αποτελεσματικά και με απόλυτη διαφάνεια. Η παρέλαση της κυβερνητικής "ελίτ" που εμβολιάστηκε κατ’ εξαίρεση είναι προκλητική και στέλνει λάθος μήνυμα. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ήρθε ο "κατόπιν ενεργειών μου" Πρωθυπουργός να το σταματήσει».
- από efsyn.gr