ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η Βίκυ Φλέσσα και οι εύζωνες


Ποδαρικό με το... τσαρούχι κάνει η εκπομπή «ΣΤΑ ΑΚΡΑ», με τη Βίκυ Φλέσσα, μ' ένα δίπτυχο αφιέρωμα στην Προεδρική Φρουρά, στους εμβληματικούς Ευζώνους, στην πρώτη εκπομπή του 2021.
Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, το οποίο θα μεταδοθεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, στις 8 το βράδυ, από την ΕΡΤ2, ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Μπεσύρης -μεταξύ άλλων- μας εξηγεί τους συμβολισμούς που περιβάλλουν τον Εύζωνο και την ενδυμασία του, η οποία είναι σχεδόν απαράλλαχτη με εκείνη των Αγωνιστών του 1821. Ακόμη, μας αφηγείται τις σημαντικές στιγμές των ευζωνικών ταγμάτων, καθώς και την ιστορία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου, όπου οι Εύζωνοι στέκονται επί 24ωρου βάσεως υπό οιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ακοίμητοι φρουροί.
Επίσης, ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός, μας μιλά για τα καθήκοντα της Προεδρικής Φρουράς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, εξαίροντας την συναισθηματική αξία που έχει για τον Ελληνισμό της Διασποράς απανταχού, και κυρίως στην Αμερική και στην Αυστραλία, η παρουσία της Προεδρικής Φρουράς στις επετειακές εκδηλώσεις, καθώς στην συνείδηση των Ομογενών μας ο Εύζωνος συμβολίζει τον άρρηκτο δεσμό με την μητέρα-πατρίδα.
Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην Προεδρική Φρουρά θα μεταδοθεί την Τετάρτη 13.01.2021