ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Έντονη ενόχληση Τσιόδρα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τα σχολεία

Επιτελικό αλαλούμ επικράτησε τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τα σχολεία τα οποία τελικά ανοίγουν σε δόσεις.
Η κυβέρνηση αρχικά έσπευσε να προκαταλάβει την απόφαση των ειδικών, ανακοινώνοντας δια του Στέλιου Πέτσα ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν με φυσική παρουσία των μαθητών στις 11 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια.. επιχείρησε να τα μαζέψει, με δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσου.
Ωστόσο η «ζημιά» είχε γίνει, προκαλώντας μάλιστα και την έντονη αντίδραση του Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως αναφέρει και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Τάσος Τέλλογλου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ενοχλήθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Ο δημοσιογράφος σημειώνει μάλιστα ότι ο καθηγητής την Παρασκευή σε συνεδρίαση της επιτροπής επιδημιολόγων θύμωσε όταν συνάδελφοί του του καταλόγισαν ότι εν αγνοία τους είχε συμφωνήσει με το άνοιγμα των σχολείων και αποχώρησε.
«Η κυβέρνηση έσπευσε χθες να διευκρινίσει δια του Άκη Σκέρτσου ότι οι ειδικοί εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει η ίδια και ότι τα στοιχεία θα επαναξιολογούνται. Αιτία αυτού του χειρισμού ήταν να την "πληρώσουν" οι μαθητές της δευτεροβάθμιας που ήταν ο αναγκαίος συμβιβασμός με τους επιδημιολόγους λόγω του προηγούμενου χειρισμού» προσθέτει ο Τάσος Τέλλογλου.
Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ενώ τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου με τηλεκπαίδευση.
Ακολουθεί η ανάρτηση του Τάσου Τέλλογλου: