ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ...


Yπό τον τίτλο «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση», το περιοδικό TIME επέλεξε για εξώφυλλο τη σοκαριστική φωτογραφία από την εισβολή στο Καπιτώλιο, όπου αστυνομικοί κρατούν όπλα μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας και σημαδεύουν του οργισμένους διαδηλωτές.
Στην ανάρτησή του στο instagram το περιοδικό αναφέρει τα εξής:
«"Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, δεν θα παραδεχτούμε ποτέ!", είπε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλήθος υποστηρικτών που είχε προσκαλέσει στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Τον άκουσαν και υπάκουσαν. Μέσα σε λίγες ώρες, ένα πλήθος αυτοαποκαλούμενων επαναστατών, με σημαίες να κυματίζουν υπέρ του Τραμπ, είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο. Σκαρφαλώνοντας σκαλωσιές και σπάζοντας παράθυρα, γέμισαν τις μαρμάρινες αίθουσες.
Μέσα στο κτήριο έπεσαν, καθώς οι νομοθέτες και το προσωπικό αναγκάστηκαν να καλυφθούν και δακρυγόνα γέμισαν τη Ροτόντα του Καπιτωλίου. Για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, η Αμερική δεν θα είχε μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας».