ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Ο Maga Bo από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο «Kosmos Lab»


O Maga Bo είναι παραγωγός/DJ και μουσικός, με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ο οποίος κινείται σε ευρύ μεν, εξειδικευμένο δε, μουσικό πεδίο: από το hip hop και το kwaito έως το baile funk και την jungle ragga, και από τα dub, grime και dubstep μέχρι τα ares samba, rai, bhangra, cumbia, πρωτοποριακά jitter…
Στο μουσικό του μίξερ ανακατεύει διαφορετικούς ήχους, που προέρχονται από πειρατικές κασέτες που αγοράστηκαν στον δρόμο σε διάφορα μέρη του κόσμου, mp3 από το Διαδίκτυο, σπάνια βινύλια που αγοράστηκαν σε υπόγεια δισκοπωλεία, πρωτότυπα beats, ακυκλοφόρητα remix και αποκλειστικά κομμάτια. Ο Maga Bo έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 40 χώρες, συμμετέχει συχνά σε αυτοσχέδια events, ακόμη και σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως σ’ ένα βιομηχανικό συγκρότημα στο Σάο Πάολο ή σ’ ένα σκάφος στη Βόρεια Θάλασσα ή σε ένα πειρατικό soundsystem κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού στο Ρίο.
Οι επώνυμες συνεργασίες του περιλαμβάνουν τους Mulatu Astatke και Issa Bagayogo, η μουσική και τα remix του κυκλοφορούν από πολλές εταιρείες. Για τον Maga Bo, η world music έχει μια λιγότερη γνωστή πλευρά, που περιλαμβάνει μια αυτοσχέδια ηχογράφηση, η οποία μεταδίδεται σε μια νύχτα στο διαδίκτυο και ξαναφτιάχνεται σε νέες εκδοχές σε μια άλλη γωνιά του κόσμου. Αυτή είναι η πλευρά της world music, όπου ο ίδιος ανήκει.

Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο, ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.
Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με, Palov, El Buho, Nicola Conte, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce, Papercut κ.ά.
Η μουσική που ακούει ο Kosmos!