ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΤΙΤΒΕ καταγγέλλει απολύσεις στο ΤV Μακεδονία

Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ ) μιλάει για καταχρηστικές και παράνομες απολύσεις, «που αντιμετώπισαν πέντε εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό TV Μακεδονία, δύο εκ των οποίων βρισκόταν σε άδεια εγκυμοσύνης, μία σε κατάσταση εγκυμοσύνης.. (20 μέρες πριν λάβει την άδεια κύησης), μία εργαζόμενη που είχε προσληφθεί μέσω του ΟΑΕΔ και ένας συνδικαλιστής».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών πριν προλάβει να μπει η νέα χρονιά ο τηλεοπτικός σταθμός TV Μακεδονία έδειξε για άλλη μία φορά το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο του!
Ένα πρόσωπο που αντιμετώπισαν πεντε εργαζόμενοι συνάδελφοι στον τηλεοπτικό σταθμό TV Μακεδονία δύο εκ των οποίων βρισκόταν σε άδεια εγκυμοσύνης, μία σε κατάσταση εγκυμοσύνης (20 μέρες πριν λάβει την άδεια κύησης), μία εργαζόμενη που είχε προσληφθεί μέσω του ΟΑΕΔ και ένας συνδικαλιστής συνάδελφός μας!
Η απαράδεκτη στάση της διοίκησης του σταθμού κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών σε μία εποχή που πλήττεται από την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα από την λαίλαπα της πανδημίας του Covid -19, παρά την οικονομική στήριξη και της διευκολύνσεις που έδωσε η κυβέρνηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι κατακριτέα και δείχνει την αναλγησία της εργοδοσίας!
Την ίδια στιγμή ο τηλεοπτικός σταθμός διαφημίζει την ανανέωση του και παρουσιάζει νέες εκπομπές, στέλνοντας παράλληλα στον Καιάδα της ανεργίας εργαζομένους και καταπατώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά τους!
Το διοικητικό συμβούλιο Της Ένωσης μας καταδικάζει απερίφραστα τις καταχρηστικές και παράνομες απολύσεις των συναδέλφων προειδοποιεί τον τηλεοπτικό σταθμό να προχωρήσει στην άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων, διαφορετικά θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για να αποτρέψει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και συμπεριφορά της διοίκησης του TV Μακεδονία!
Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας /ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ